Szüret 2023/35.

  • Narancs
  • 2023. augusztus 30.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Orbán Viktor köszöntőjében elmondta: örök szövetség áll fent a magyarság és a sport között.

MTI

 KOMMUNIZMUS         HUSZÁR         VONZANI         ELVITTÉK

Az államtitkár kifejtette, hogy az infláció letörésében külön figyelmet kapott a magyar termékek megvédése. (…) Dr. Nobilis Márton felhívta a figyelmet arra, hogy úgy lehet sikeressé tenni az élelmiszeripart, ha vannak magyar élelmiszergyártó vállalatok, amelyek magukkal viszik a kicsiket is. Ezért ennek az időszaknak az a jelmondata, hogy ha a nemzeti bajnokainkat támogatjuk, akkor mindenkit támogatunk.

Agrárminisztérium Sajtóiroda

Mi, magyarok, erőn felül veszünk részt az egész emberiség előtt álló, feszítő problémák megoldásában, ez az utóbbi időszakban látható volt a koronavírus-járvány elleni harcban és az autóipar környezetbarát átalakulásában is – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

MTI

A nyugati államok megpróbálnak egy rendes kommunizmust felépíteni – jelentette ki az Országgyűlés elnöke szombaton Tihanyban, a Tranzit fesztiválon. Kövér László a Kommunizmus újratöltve – A marxizmus visszanyugatosodása című beszélgetésen azt mondta, hogy ma sokak számára meglepetés lehet a marxizmus nyugati újjáéledése, de az egész eszmerendszer onnan ered. (…) Megjegyezte, hogy az ifjú liberális vezetők hozzáállása vérfagyasztó hasonlóságot mutat az egykori magyar kommunista vezetőkével.

MTI

A huszár több, mint egy lovas katona, „a huszár mi vagyunk”, a nemzeti karakterünk egyenruhába öltött lényege – jelentette ki a honvédelmi miniszter szombaton Nyíregyházán. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a 18. Nyíregyházi Huszártalálkozó megnyitóján emlékeztetett, a magyar nemzet egy egész csapatnemet adott a világnak (…) a szocializmus és a kommunizmus pusztítása miatt viszont éppen a magyarok számoltak le azzal és felejtették el a huszárság intézményét. A magyar huszár kreatív, eszes, gyors, öntevékeny, bátor, büszke és magabiztos, ezek pedig mind olyan tulajdonságok, amelyek nemcsak katonai erények, hanem ma a nemzetek közötti versenyképesség alapját jelentik – fogalmazott a tárcavezető.

MTI

Titkos tárgyalást folytatott Novák Katalin a pápával: a végén még ő lesz a béke kulcsa?

Cím a Blikkben

Ahogyan azt már megírtuk, Tóth Gabi és Krausz Gábor kapcsolata véget ért. Hat gyönyörű évig voltak együtt, és mennyi, de mennyi minden történt velük ebben az időszakban! Megismerték egymást és szerelmesek lettek. (…) A legtöbb ember egy komoly szakítás után gyökeres változásokat vezet be az életébe. Ilyenkor a fókusz a megújuláson van: új frizura, új smink, új öltözet stb. (…) Megújult külsejével Tóth Gabi bombaformába került, az pedig biztos, hogy sok-sok férfitekintetet fog vonzani magára.

Bors

Visszatérő mutatványosa van Orosházának. A csanádapácai Tóth B. István ismét letáborozott egy lakótelep szomszédságában, és egy héten át szórakoztatja azokat a kisgyermekes családokat, akik a pokoli hőség után, a nap végén gyermekeikkel kikívánkoznak a szabadba.

Beol.hu

Az első este plakátja hirdette, hogy itt a zene az, ami egységbe kovácsolja az embereket, és a zenekarok energiája átjárja a fesztiválteret. A második napon, már a napfelkeltétől kezdetét vette a főzőverseny, amely a gasztronómiai élmények iránt érdeklődőket gyűjtötte össze. A verseny izgalmát fokozta, hogy a zsűri (…) szigorú, de igazságos személyiségekből állt. (…) A fesztivál hangulata az időjárás változásával együtt alakult, így a kezdeti esős idő után a nap kisütött, és a programok zavartalanul folytatódtak.

Feol.hu tudósítása a csóri Csukafesztiválról

A Tündérkert traileréből egyértelműen kiderül, hogy ebben az izgalmas történetben, mely fülledt jelenetekben bővelkedik, az emberi kapcsolatok, viszonyrendszerek és érzelmek bonyolult hálóján lesz a hangsúly.

Origo.hu

Idén is megsütötték Vokány közösségi kenyerét. Több család juttatta el a lisztet a helyi művelődési házba, ahol az alapanyagokat jól összedolgozták, és utána kenyereket sütöttek belőle. Néhányat közösen elfogyasztottak, a két legszebbet pedig elvitték az augusztus 20-ai ünnepségre.

Bama.hu

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.