Szüret 2023/36.

  • Narancs
  • 2023. szeptember 6.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

– Tehát ha ön lenne a NATO vezetője, vagy ha ön lenne, mondjuk, Joe Biden, mi lenne a következő lépése az ukrajnai háborúban? Mit tenne?

– A béke. Azonnal. Hívjuk vissza Trumpot! Ez az egyetlen kiút.

Tucker Carlson interjúja Orbán Viktorral; Kormány.hu

LEGÜLDÖZÖTTEBB      PÖRGETI      ELKÉPESZTŐEN      MEGÉRINTENI

Az agrárium és az élelmiszeripar az a hihetetlenül innovatív ágazat, amely a jövőnk és a megmaradásunk alapja, tehát valódi nemzetbiztonsági tényező.

Nagy István miniszter a Debreceni Egyetem ünnepélyes tanévnyitóján; Agrárminisztérium Sajtóiroda

Az Európai Unió országai közül egyedül Magyarország kiált azonnali tűzszünetért és a béketárgyalások megkezdéséért – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban a hivatalos Facebook-oldalára augusztus 30-án, szerdán feltöltött videóban. Kitért arra, hogy a világ biztonsági helyzete a háborút leszámítva sem mutat „túl rózsás képet” (…), ezért Magyarországnak továbbra is a békéért és a stabilitásért, és nem a tömbösödésért, a szekértáborokért és a szankciókért kell küzdenie. „Folytatjuk ezt a munkát, mert béke kell, a békéhez pedig erő kell” – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

Honvédelem.hu

„Nincs erős, cselekvőképes haza gazdaságilag erős, kulturálisan magabiztos emberek és családok nélkül” – fogalmazott a miniszter, aki a Hunor Magyar Űrhajós Program négy űrhajósjelöltjével együtt nyitotta meg a szakképzési tanévet. A polgári kormány az elmúlt 13 évben is mindent megtett és megtesz azért, hogy a magyar családok a legjobb körülmények között élhessenek. (…) Kiemelte, a kormány „a közoktatási és felsőoktatási rendszerbe óriási forrásokat csoportosít annak érdekében, hogy kiművelt emberfők és mesterségbeli tudással rendelkező emberek éljenek a Kárpát-medencében”.

Az MTI tudósítása Csák János tanévnyitó beszédéről

„Jézus gyilkosainak eszmei utódai”, akik a történelem során luciferistáknak, illuminátusoknak, jakobinusoknak, bolsevikoknak, globalistáknak vagy mint éppen napjainkban „transzhumanistáknak” nevezik magukat, ki akarják ölni az emberekből az Isten utáni vágyat, a hitet. Ez a magyarázata annak is, hogy napjainkban a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon – hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke.

MTI

Nehéz az iskolatáska, és nehéz az ébredés, de a holnap felé haladunk

Cím a Híradó.hu-n

Varga István bányavállalati tulajdonos már évekkel ezelőtt előhozakodott merész ötletével, ám a Hun-Bányászat Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Kft. tulajdonosa konkrét adatokkal is próbálta bizonyítani, hogy a Börzsöny hegységben hatalmas mennyiségű arany rejlik. Ebből venné vissza Magyarországnak Kárpátalját.

Blikk

Ez nekem kézgyakorlat volt, de mégis úgy érzem, ha valami nagyon szépet, nagyot akarok mondani, akkor ez magam előtt egy mestermunka. Én jobbat nem tudok nagyon írni.

Szikora Róbert a Lezsák Sándorral közösen írt Az Ég tartja a Földet című musicaléről; Infostart.hu

Nagyon sokat gondolkozom és gondolkodtatok is, ha jönnek velem az előadás során a nézők, de egy jó ideje elsősorban már nem gondolkodtatni akarok, mert azt másutt csinálom, meg az emberek is másutt csinálják, hanem érezni: érzelmeket szeretnék, az emberek lelkét akarom megérinteni. Ez sokkal nehezebb, mint gondolkodtatni. Az könnyebb, mert az ember bedob két aktuális mondatot, és akkor elkezdett gondolkodni rajta. De azért kár színházba jönni.

Vidnyánszky Attila az Index.hu-nak

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, a nagycsaládosság, a családos lét az igazi hagyományőrzés, mely a jövőt szolgálja. Hisz a családosok olyan szokásokat, kultúrát tartanak fenn, ami a magyarság megmaradásának záloga. Kiemelte, erre jó példa Kétsoprony is, ahol a nagycsaládosok egyesületében annyi fő van, ami közel a helyi lakosság negyede, tehát egy elképesztően nagy számról beszélhetünk.

Beol.hu

A program szeptember 15-én este egy fantasztikus nyitóbulival indul, melyre két sztár DJ is meghívást kapott. Elsőként DR BRS, majd DANTE pörgeti a lemezjátszókat.

Baon.hu

Újabb fotók az első világégés idejéből: így fejlődött a tatabányai szénmedence

Cím a Bama.hu-n

 

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.