Szüret 2023/43.

  • Narancs
  • 2023. október 25.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Most nincsenek idegen tankok – nálunk nincsenek –, de nyomásgyakorlás igen. (…) A tét most is ugyanaz, mint 1956-ban, csak más gúnyában jelentkezik. A célunk sem lehet kevesebb, mint akkor. Elérni, hogy ne dönthessenek mások helyettünk. Nem fogunk úgy táncolni, ahogy mások fütyülnek. Csak a magyarok táncát járjuk.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az 1956-os állami ünnepségen; MTI

FINTOR    TÖRTÉNETE    SZÍVEKET    LEGSZÍVESEBBEN

Az „Egy övezet, egy út” kezdeményezés jelenleg a világpolitika legátfogóbb kezdeményezése. Eddigi eredményei önmagukért beszélnek. Mi, magyarok is nagy munkában vagyunk: szerb barátainkkal – köszönve ezt Vučić elnök úrnak – egy (…) vasútvonalat építünk.

Orbán Viktor felszólalása az Egy övezet, egy út fórumon; Miniszterelnöki Kabinetiroda

„Az államtitkár beszédében hangsúlyozta: az emlékhelyek és szobrok mellett tucatnyi emléktábla felirata világít rá a forradalmi eseményekre, de „mindez nemcsak egy bronzba öntött, vagy márványba vésett távoli múlt”, hanem őseink öröksége. „Ma, 2023-ban békében élünk: Magyarország szabad és független ország. De ezért a szabadságért és függetlenségért folyamatosan tennünk kell, nemzeti önállóságunkat óvnunk kell!” – summázta.

A Honvedelem.hu tudósítása Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára ünnepi beszédéről

Egész történelmünk az államalapítástól napjainkig azt bizonyítja, hogy szabadságszerető nép a magyar és kész harcolni az elnyomói ellen – jelentette ki a Fidesz budapesti szervezetének elnöke. (…) A továbbiakban felidézte, hogy a világot ma újabb feszültségek, háborús konfliktusok terhelik. És sajátos fintora a sorsnak, hogy azok a honfitársaink, akik ’56-ban nyugaton kerestek menedéket, ma választott hazájukban nagyobb fenyegetettségben élnek.

Fidesz.hu

A családtámogatás rendszerét a baloldal az első pillanattól támadta, de sem a baloldal, sem a háború okozta nehézségek nem tudják eltántorítani a kormányt attól, hogy támogassa a fiatalokat és a családokat, mert ők jelentik Magyarország jövőjét.

Szentkirályi Alexandra Facebook-bejegyzéséből; MTI

Az 1956-os forradalom és szabadságharc, illetve annak leverése szinte minden magyar családot érintett – mondta a Londonban tartózkodó Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap telefonon az MTI-nek. (…) Az 1956-os forradalom leverése után több mint 20 ezer magyar menekült Nagy-Britanniába, jelenleg mintegy 100-110 ezren élhetnek ott. A nemzet története családok története is – fűzte hozzá az államtitkár.

MTI

Tóth Gabitól köztudottan nem áll messze a népies stílus és a hazaszeretetét is büszkén hirdeti, így ahogy a március 15-i bátrakról, úgy október 23-áról is megemlékezett. A különleges nap alkalmából az énekesnő korlátozott ideig megnézhető Instagram-történetében osztott meg egy lyukas zászlós képet. (…) Gabi piros-fehér-zöld szíveket is csatolt a fotóhoz.

Blikk

Tolvai Reni (…) most pedig egy kis ízelítőt is adott a közönségnek a slágervárományos szerzeményből, ami a jelek szerint az eddigi legőszintébb, legerősebb zenéje lesz, aminek a refrénjében még káromkodik is. Tolvai Reni megosztott egy színfalak mögötti videót, ami a K*rvára fáj című dal videójának felvétele közben készült.

Bors

Bárki is számon kérte, hogy elvállalta Antall József szerepét?

A film és a szerep olyan mélyen része lett a lelkemnek, hogy mindkettőt támadhatatlannak érzem.

Seress Zoltán színművész az Origónak

Erika sokat kertészkedik is. Amikor nagyon összesűrűsödtek a dolgok, mondta is, hogy ő legszívesebben csak a „földet túrná, mint egy igazi parasztlány”, elvégre hamarosan aranykalászos gazda lesz, de a férje azt mondta, hogy az nem ő lenne: nem az az ő útja. És valóban, ő megy, énekel, fellép, beszélget, a legkülönfélébb felkéréseknek tesz eleget.

Az Index Miklósa Erikáról

A nagyközönség számára hat adag töltött káposztát kóstoló jegy ellenében kötelező volt felkínálni. A versengés folyamán az érkező vendégek kóstolójegyet vásárolhattak a rendezőktől, amikkel a csapatoknál készült étkeket kóstolhatták.

A Beol.hu tudósítása a Csabai Kolbászfesztiválról

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.