Szüret 2024/11.

  • Narancs
  • 2024. március 13.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Véget ért a találkozóm Donald Trump elnök úrral. Trump elnök úr a béke elnöke volt, tiszteletet parancsolt a világban, és ezzel megteremtette a béke feltételét. (…) Ma sem lenne háború, ha még mindig ő lenne az Egyesült Államok elnöke.

Orbán Viktor Facebook-bejegyzéséből; Miniszterelnöki Kabinetiroda

ENERGIATÉR     MEGÉRINTETTE     ZSENIÁLIS     PALETTA

Az Agrárminisztérium támogatásával hetedik alkalommal vehetett át kuvaszkölyköket az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) a fajtamentő mintaprogram részeként szerdán Dunakeszin.

Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos az eseményen úgy fogalmazott, hogy a kuvaszok bátorsága, intelligenciája, tekintélyt parancsoló megjelenése és hűsége, „ahogy a történelem során, úgy ma és a jövőben is segítségünkre és örömünkre lehet”.

MTI

„Katonafeleségnek lenni nem egyszerű. A katona a családjától indul szolgálatra és oda tér haza. A családjától kap támogatást és ott tud töltekezni. Olyan hivatás ez, ahol különösen fontos a jó társ és a kiegyensúlyozott magánélet. Önök ezt mindenkinél jobban tudják” – méltatta dr. Kutnyánszky Zsolt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára a katonaözvegyeket.

Honvédelem.hu

Hornung Ágnes, a KIM családokért felelős államtitkára azt mondta, a magyar családpolitika sajátossága, hogy a 2010 óta bevezetett támogatások és intézkedések a teljes életutat lefedik, így természetesen az idősebb korosztályra is gondolnak.

MTI

Kevés magyar művész tett olyan sokat a magyar művészetért, Magyarországért, mint Vidnyánszky Attila – és kevés magyar művészt támadtak olyan sokan. (…) Vidnyánszky Attila persze elsősorban művész. Nagy rendező. Zseniális előadások – Beregszásztól kezdve külföldi, világszintű színházakon át a Nemzeti Színházig. Egész egyszerűen megújította a színház nyelvét, költői színháza páratlanul modern, emberi és katartikus. (…) Vidnyánszky Attila példamutatóan tisztességes, nagy művész. Egész Magyarország érdeke, hogy minél tovább vezesse a Nemzeti Színházat, minél több művet alkosson.

Az Origo.hu köszöntője Vidnyánszky Attila 60. születésnapján

Varga Livius, a Quimby minden szempontból ütős zenésze korábban azt ígérte, a koncerten végigutazhatunk a teljes Quimby-palettán.

Az Index.hu koncertkritikájából

Zámbó Krisztián és Zámbó Árpy már rég szerepeltek közös műsorban, de úgy tűnik, most ismét együtt készülnek valami nem mindennapi dologra. (…) Krisztián és Árpy tehénnek öltözve pózoltak a kamerának. Az átalakulást nagyon komolyan vették, így még az arcukat is fekete-fehér foltosra festették, hogy teljes legyen az összkép. Egyelőre nem tudni, milyen kalandba vágtak bele, de a kinézetük zseniális.

Blikk

Bélyegblokk és alkalmi boríték kibocsátásával köszönti az idén 50 éves Edda Művek együttest a Magyar Posta Zrt. (…) – Az Edda Művek nemcsak egy zenekar, hanem egy olyan kulturális jelenség, amely évtizedek óta formálja, inspirálja a magyar zenei életet – hangsúlyozta Hegmanné Nemes Sára Irén, a Magyar Posta Zrt. alelnöke a bélyegbemutatón hétfőn Budapesten. Az új bélyegblokkon az együtteshez kapcsolódó képi és szöveges elemek alkotta grafikai kompozíció szerepel Hajnal Balázs tervezésében – mondta az alelnök, kiemelve: ez nemcsak egy zenekarról szól, hanem egy korszakról is, amely megérintette és megváltoztatta az országot.

Magyar Nemzet

Szentmártoni János a Néptáncantológia című rendezvényen örömtelinek nevezte, hogy a három évtizedes múlttal rendelkező Néptáncantológia akkor is él, amikor napjainkban globális szinten folyik az értékek, a hagyományok megkérdőjelezése. (…) A népművészet, a népi hagyomány elevenen élő energiamező, energiatér, amely körbe vesz minket, bennünk és velünk létezik – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára. (…) „Azok a fiatalok, akik a néptáncot választják, pajzsot emelnek a kezükbe. Ezen a pajzson címere van a közösségi lét erejének, a művészet semmihez sem fogható csodájának, és a kitartó, kemény munkának. Ezeknek a fiataloknak válaszaik lesznek a kor kihívásaira, tudni fogják, kik ők, honnan jöttek és merre tartanak” – tette hozzá.

Délmagyar.hu

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk