Szüret 2024/39.

  • Narancs
  • 2024. szeptember 26.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

És a záró kérdés, hogy szabad-e tudni, hogy ma merre lesz a Miniszterelnök úr?

– Ahogy a víz. Nem úszok, hanem a vízzel jövök.

Orbán Viktor válasza újságírói kérdésre; Miniszterelnöki Kabinetiroda

VÉRLÁZÍTÓ     HÁLAADÁS     PROFESSZIONÁLIS     NEMZETMEGTARTÓ

Nincs szuverén ország, de nincs saját identitással bíró nemzet és polgárság sem jól szervezett közlekedés nélkül – mondta az Építési és Közlekedési Minisztérium parlamenti államtitkára. (…) Igaza van annak – vélte –, aki azt mondja, hogy Magyarország másfél évtized alatt annyi autópályát épített, amennyivel (…) már eléri a legfejlettebb nyugat-európai országok szintjét. De annak is igaza van, aki szerint a vasút terén (…) viszont jócskán le van maradva az ország ugyanezektől a nyugat-európai országoktól – fűzte hozzá. Csepreghy Nándor ezt azzal magyarázta, hogy 2010-ben – amikor a máig tartó kormányzati időszak elkezdődött – az autópályák, az úthálózat fejlesztése nemzeti konszenzus volt, mostanra viszont a kötöttpályás fejlesztések körül formálódik az új nemzeti közös nevező. „Ma abban van egyetértés, hogy most a vasút jön” – fogalmazott az államtitkár.

MTI

Hankó Balázs (…) a romániai református iskolák országos tanévnyitóján vett részt a székelyföldi városban, ahol a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium újraindításának 30. évfordulóját és új épületének elkészültét is ünnepelték. (…) A diákokat tanulásra és szorgalomra intette, rámutatva: amíg van tudásra éhes magyar fiatal, addig van magyar jövő is. Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke a demográfiai fogyás szomorú számadataival szemben a hálaadás fontosságáról beszélt. „Hálát kell adni, hogy elkészült az új iskolaépület, mert azt mutatja, hogy még van folytatás” – mondta.

MTI

Beszélt a szabadidő, sport terén létrehozott programokról is, melyekkel az elhízást szeretnék visszaszorítani. (…) Révész Máriusz követendő példának nevezte a Sepsiszentgyörgyön és más székelyföldi városokban is működő Lábbusz programot, amikor felnőttek gyalog kísérik iskolába az azonos városrészben lakó gyerekeket.

MTI

A bélyeggyűjtés a magyar kultúra része, és mi hiszünk a magyar kultúra nemzetmegtartó erejében – mondta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a HUNFILA 2024 Országos Bélyegkiállítás megnyitóján pénteken, Sárváron.

MTI

Könnyed, szellemes muzsika, humoros helyzetek, valódi kikapcsolódás – erre vágytam, amikor beültem az Erkel Színházba, hogy megnézzem Rossini: A sevillai borbély című vígoperáját. Ráadásul tudtam, hogy Káel Csaba egészen különlegesen vitte színre az előadást, és nagyon kíváncsi voltam, hogyan jelenik meg a produkció némafilmes megközelítésben. (…) A Magyar Állami Operaház Zenekara egyszerűen csodálatos. Olyan finoman, lehengerlően és rendkívül pontosan játszotta a művet, hogy a néző valóban úgy hihette, professzionális felvételről hallja a muzsikát.

Vági Barbara kritikája az Origo.hu-n

Mezőberényben ezekben a napokban Közös nyelvünk a néptánc címmel testvérvárosi találkozót szerveztek. (…) – A testvérvárosi kapcsolatok akkor lesznek jók, ha azokba a fiatalokat is bevonjuk, és megpróbáljuk beléjük plántálni, hogy van értelme a más országban élőkkel kapcsolatot tartani – hangsúlyozta a polgármester.

Beol.hu

Sok olyan helyzet van, amikor profi kezek közé kerülök, és nagyon szép sminkeket viselek, hogy a hétköznapokon most már nagyon szeretem a sminkeletlen arcomat viszontlátni a tükörben. A kicsit nyugalmasabb arcomat, ami elindít bennem egy olyan folyamatot, hogy ma béke van, ma a családdal vagyok, ma irodista vagyok, bármi vagyok. Viszont nyilván ezeken a napokon is a pirosító nagyon kell.

Ördög Nóra a Bors online-nak 

„Állítólag szorgalmasan gyúr, emelgeti a kettlebellt meg az avokádó-lattés bögrét, és talán a szabóját is lecseréli valakire, aki kevesebb harmonikával tudja elfedni az átmenetet a focistaláb meg a pókhas között. (…)” Elképesztő! Azt hinné az ember, hogy nincs lejjebb, de úgy látszik, mindig van hova süllyedni. Ez a rövid kis idézet tartalmazott mindent, ami a baloldal lényege. Hazugságot, aljasságot és cinikus gonoszságot. (…) Ilyen vérlázító, személyeskedő szövegnek nem volna szabad megjelenni a sajtóban. Lehet piszkálódni, odamondani, humorosan, még pikírten is rávilágítani a problémákra, de nyíltan, arcátlanul csúfolódni, az mindennek a legalja.

Csépányi Balázs írása a Magyar Nemzetben

Dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő megnyitó beszédében elmondta, hogy a hunyadivárosiakat valódi közösségi összetartó erő jellemzi. Ennek ékes példája a közösségi ház, melyet a közösség pedig élettel tölt meg. Ez mutatja meg azt, hogy Hunyadiváros egy élő és élni akaró közösség.

Baon.hu

Neked ajánljuk