Szüret 2024/8.

  • Narancs
  • 2024. február 21.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi

Nem szólhatunk bele más országok választásaiba, de… De nagyon szeretnénk, ha Donald Trump elnök visszatérne az elnöki székbe, és békét csinálna itt, Európa keleti felén.

Orbán Viktor évértékelő beszédéből; Miniszterelnöki Kabinetiroda

BÁRMI      ELZAVARÁSÁRA      LEGFONTOSABB      MODERN

A tárcavezető a találkozó elején arról beszélt, hogy (…) olyan ügyek vannak napirenden, amelyek komoly vitákat keltenek, nekünk pedig hiteles, a termelők által elfogadható és megvalósítható megoldásokat kell nyújtanunk, amelyek egy jobb világhoz vezetnek.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

Nagy Márton előadást tartott a GVH által létrehozott, Magyar Compliance Akadémia „Tiszta versennyel a gazdasági növekedésért – mi ebben a megfelelés szerepe?” című rendezvényén. A miniszter emlékeztetett, hogy amilyen hirtelen jött az infláció, olyan gyorsan el is tűnt a kormány intézkedéseinek köszönhetően.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke is támogatásáról biztosította Balog Zoltánt, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnökét döntéseiben, „legyen az bármi”.

MTI

A nemzeti konzultációban 99 százalékos többséggel támogatták a rezsicsökkentést – írta a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a Facebook-oldalán szerdán. (…) Közölte: Brüsszel el akarja törölni a rezsicsökkentést. „Azért, hogy ennek elejét vegyük, Brüsszel és a hazai baloldal egyre durvább támadásaival szemben a választásokon is meg kell védenünk a rezsicsökkentés politikáját” – hangsúlyozta a kormánybiztos. Hozzátette, ehhez Brüsszelben változásra, „a jelenlegi bürokraták elzavarására” lesz szükség. „Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!” – zárta bejegyzését Németh Szilárd.

MTI

Kövér László a Hagyományok Házában tartott konferencián úgy fogalmazott, a nemzeti emlékezet az egyik legerősebb emberi közösségképző tényező. (…) Rámutatott, hogy a világpolitikában kizárólagos politikai hatalomra törők számára azért fontos a „kiszemelt áldozatok” nemzeti emlékezetének a megtörése, mert szuverén, cselekvőképes és egymással együttműködésre kész nemzeti államok nélkül nincs érdemi akadálya az országhatárokat és kontinenshatárokat átívelő világuralmi törekvések megvalósításának.

MTI

A Nézőpont Intézet vezetője szerint Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédének legfontosabb üzenete az lehetett, hogy a kegyelmi ügyben a lemondás helyes volt és „megerősít bennünket”.

Híradó.hu

Méltán lehetünk büszkék a magyar kormány családpolitikai eredményeire; a kabinet mindent megtesz azért, hogy minél több pár kössön házasságot Magyarországon – fogalmazott Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára. (…) A KIM küldetésének tekinti, hogy tovább erősítse a házasság, a család és a gyermekek szentségét a nemzeten belül – emelte ki az államtitkár.

MTI

Meztelen combjai közé vette Valentin-napi ajándékát a hatalmas mellű fitneszmodell

Cím az Origo.hu sportrovatában

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról. (…) Mint Lóth Balázs, a film rendezője fogalmaz: a főszerepet játszó Berettyán Nándor a filmben „egy nagyon modern Petőfi, akivel a ma embere is tud azonosulni”; kiáll a szerelemért és a barátaiért, és sohasem adja fel, hiába próbálnak keresztbe tenni neki.

Index.hu

Gyebnár Csekka kamerák előtt vallotta be, igazából nem is Csekkának hívják.

Blikk

Vajna Timi már régóta vár arra, hogy édesanya lehessen. (…) Bízik benne, hogy hamarosan összejön a baba, addig pedig a kisállatain éli ki anyai ösztöneit.

Bors online

Az államfői lemondást követően sorra szólalnak meg a baloldali szereplők. Mint vérszagra a keselyűk, úgy lepték el a közösségi médiát a kormány bukását vizionáló, tenyerüket dörzsölő megmondóemberek.

Magyar Nemzet

Közösségi disznóvágásra invitálta a piaclátogatókat a kecskeméti piac vezetősége a Budai utcai piaccsarnokba péntek reggel. (…) A rendezvény célja nemcsak a közösségteremtés és a hagyományok ápolása, hanem annak megmutatása is, hogy a helyi termék friss, ízletes és egészséges.

Baon.hu

 

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk