Megint tűz volt egy szigetszentmiklósi akkufeldolgozóban

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 29.

Katasztrófa

Személyi sérülés nem történt, a katasztrófavédelem méréseket végez a helyszínen.

Tűzeset történt szeptember 29-én egy szigetszentmiklósi, akkumulátorhulladékot feldolgozó telephelyen – olvasható a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a tüzet a dolgozók kézi porral oltóval eloltották, a füsttel telítődött üzemcsarnokot tizenöt dolgozó hagyta el, személyi sérülés nem történt. Hozzátették, a katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen méréseket végez.

Bár a közleményből nem derült ki, hogy pontosan melyik telepről van szó, arról korábban már is beszámoltunk, hogy a szigetszentmiklósi SungEel Hitech Hungary Kft. üzemében történt márciusi robbanásnak két halálos áldozata is volt. A 444.hu emlékeztetett, augusztus elején a katasztrófavédelem vizsgálata megállapította, hogy a cég nem alakította ki a biztonságos üzemeltetés feltételeit megteremtő oktatási-képzési rendszert, továbbá a biztonságos üzemeltetés feltételei súlyosan hiányosak. Emiatt az üzem katasztrófavédelmi engedélyt vissza is vonták. A SungEel bátonyterenyei üzemében engedély nélkül tárolt több száz tonna hulladék miatt a céget korában 31 millióra büntették.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk