Újra kiküldik az oltásra hívó üzeneteket a 60 év alatti krónikus betegeknek

  • narancs.hu
  • 2021. március 9.

Katasztrófa

Van benne újdonság is!

Ahogy arról az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatója alapján mi is beszámoltunk: Müller Cecília közölte, hogy azok a 60 év alatti krónikus betegek, akiknek a múlt héten elmaradt a vakcinációjuk, megkaphatják az elmaradt oltást. 429 kórházi oltóponton várják majd őket a hét második felében. Hogy pontosan hol és mikor, arról mindenki üzenetet fog kapni.

A hvg.hu azt írja, a szervezők már el is kezdték kiküldeni az oltásra hívó sms-eket, hozzájuk legalábbis eljutott az alábbi üzenet (az adatok érzékenysége miatt bizonyos részeket kivettek belőle).

"Tájékoztatjuk, hogy …... TAJ számmal érkezett regisztrációja alapján a koronavírus elleni védőoltásának beadására X-én, óra/perc, (cím) oltóponton kerül sor. Az oltás Astra Zeneca vakcinával történik. Kérjük, hogy az oltóponton pontosan szíveskedjék megjelenni és ha teheti hozza magával a kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, amelyet a koronavirus.gov.hu honlapról tud letölteni. Amennyiben Ön már megkapta az oltást, nincs tennivalója. Ha bármilyen okból nem tud megjelenni a megadott időpontban, akkor sincs teendője, oltására egy későbbi időpontban kerül sor, amelyhez szükség esetén regisztrációkor megadott adatait az adatvedelem [at] nek [dot] gov [dot] hu e-mail címen pontosíthatja”.

Ahogy a lap megjegyzi, az előzőhöz képest a mostani sms újdonsága, hogy az is benne van: "amennyiben Ön már megkapta az oltást, nincs tennivalója". Mint írják, ez arra utalhat, hogy a rendszer nem naprakész, hiszen annak látnia kellene (TAJ-szám alapján legalábbis mindenképp), hogy az illetőt beoltották-e.

Figyelmébe ajánljuk