Mészáros Lőrinc buddhista hajléktalanként jelenik meg drMáriás legújabb alkotásán

  • narancs.hu
  • 2023. április 21.

Képzőművészet

"Eldöntötte, hogy becsületes lesz, helyrehozza kétes dolgait...".

A nemzet gázszerelője egyetlen gombnyomással visszautalta Brüsszelnek „a szörnyű ellenség pénztárcájából érkező rettenetes pénzmennyiséget”. Azóta a világi hívságokról lemondó, buddhista hajléktalanként a Keletinél, a 13-as vágánynál, egy román hálózsákból kidugva kezét kéreget – mutatja be drMáriás új művét a Népszava.

A festőművész facebook oldalán tárja elénk alkotását, amelynek hátterét is megvilágítja. A történet szerint "Mészáros egy szép napon buddhista lett, s rádöbbent, hogy már nem szeret gazdag lenni. Visszasírta azokat az időket, amikor gázszerelőként nehéz kihívásokkal megküzdve izzadtan, koszosan, halálosan kimerülve keresett tíz-húsz ezer forintokat, aminek akkortájt jobban örült mint ma ugyanennyi milliárdnak. „Talán azért, mert akkor keményen megdolgozott valamiért, most meg csak jön magától az a fránya sok pénz, akár a tenger, Brüsszelből, a szörnyű ellenség pénztárcájából” – találgatja a szerző maga is.

Mészáros Lőrinc - miután visszaadta a brüsszeli támogatásokat - Le Rat műtermében 2023. 80 x 100 cm akril...

Posted by drMáriás on Thursday, April 20, 2023

Ezért "a nemzet gázszerelője eldöntötte, hogy ezután becsületes lesz, helyrehozza kétes dolgait, s egyetlen gombnyomással visszautalta azt a rettenetes pénzmennyiséget Brüsszelnek, amelyet hosszú évek alatt a barátaival összeügyeskedett

Ezután elbúcsúzott a feleségétől, s elment a Keleti pályaudvar környékére buddhistának, mert úgy hallotta, arrafelé ez a világfelfogás uralkodik, amely

neki nagyon szimpatikus lett, hisz az anyagi léttől és a földi világtól való minél gyorsabb és minél nagyobb mértékű eltávolodást szorgalmazza.

Lőrinc immár hónapok óta ott kéreget a 13-as vágány mellett egy román hálózsákból nyújtogatva kifelé a kezét. Lett közben egy cuki kóbor kutyája meg egy rafinált patkánya, s a bevallása szerint végre boldogabb mint valaha.

A terveit illetően elmondta, hogy azt tervezi, a hinduizmus területéről is sok új ismeretet szerez, aztán jó tanulóként halála után kilépve a földi valóból elhagyja a földi kínokat örökre, és az egyik legeslegmagasabb bolygón talál örök nirvánára nyolckarú istenségként.

Megjegyezte, hogy a nyolckarúság amúgy már most jól jönne neki, mert akkor könnyebben és hatékonyabban menne Sivaként a kéregetés" - interpretálja drMáriás az új festményét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk