Nemes Márton festőművész és Kopeczky Róna kurátor pályázata nyert a Velencei Biennále pályázatán

  • narancs.hu
  • 2023. március 17.

Képzőművészet

A Techno Zen című kiállítás lesz látható 2024-ben a magyar pavilonban.

A hazai gyakorlatnak megfelelően a Velencei Biennále nemzeti biztosa, dr. Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum igazgatója idén is nyílt pályázat útján, szakmai zsűri döntése alapján választotta ki a jövő évi 60. Velencei Képzőművészeti Biennále magyar pavilonjának kurátorát és kiállítását.

A 2022. november 28-án megjelent felhívásra 9 érvényes pályázat érkezett be. A pályázók és a zsűri névsora megtekinthető a Ludwig Múzeum honlapján.

A pályázók 2023. március 9-én a Ludwig Múzeumban prezentáción mutatták be a zsűrinek a kiállítási tervüket – közölte az intézmény. A zsűri úgy döntött, hogy közülük egy második fordulóra – átdolgozásra és továbbfejlesztésre – Kopeczky Róna és Nemes Márton pályázókat hívja meg, akik továbbfejlesztett pályázatukat Techno Zen címmel a kitűzött határidőre benyújtották.

A zsűri végül a 9 érvényes pályázat közül Kopeczky Róna kurátor Nemes Márton festőművész Techno Zen című pályázatát nyilvánította a pályázat nyertesének.

 
Nemes Márton: Eclipse
Fotó: Ludwig Múzeum

A nyertes pályázat itt érhető el.

"Nemes Márton a fiatal festőgeneráció egyik leginnovatívabb és legsikeresebb képviselője, aki műveiben a kép 21. századi újraértelmezésével kísérletezik a hagyományos festészet határait anyagban és térben kitágítva.

A Magyar Pavilon tereibe egy olyan multimédiás, több érzékre ható, a színeket középpontba helyező összművészeti alkotást tervezett, mely az absztrakt festészet hagyományain túl a kortárs élményvilágra, így a techno szubkultúra, a digitális képalkotás tapasztalataira épül. Munkáiban technikai eszközöket, ledpaneleket is beépít montázselemként."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk