Fideszes és független testvér egy képviselő-testületben

  • narancs.hu
  • 2024. június 11.

Kis-Magyarország

„Többen is mondtátok, hogy a választás után béküljek ki a bátyámmal” – írta a mindszenti Pálinkó Máté. Ilyen most Magyarország.

A fideszes után független polgármester választottak a Csongrád-Csanád megyei Mindszenten. A hatezer lelkes városban az a Gémes László győzött, aki korábban a szomszédos Szegvár fideszes polgármestere volt, aztán 2019-ben Szentesen indították a kormánypártok, de nem nyert.

Ő lett viszont az előző ciklusban a kormánypárti többségű Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés elnöke, és az is marad októberig. Mindszenten most 70,35 százalékot szerezve legyőzte Pálinkóné Szedlák Renátát, a Fidesz–KDNP jelöltjét, aki a helyi iskola igazgatója. 

A mindszenti választási eredmény nem csak emiatt érdemes a figyelemre.

A város képviselő-testületében már a korábbi években is együtt dolgozott a kormánypárti polgármesterjelölt férje, Pálinkó György Vince (Fidesz–KDNP) és Pálinkó Máté, aki ciklus közben került be.

Nem álltak egy oldalon.

Pálinkó Máté most polgármesterjelöltként is indult, 7,82 százalékkal harmadik lett a sógornője mögött. Képviselőként viszont neki is, bátyjának is újból bizalmat szavazott a város.

Pálinkó Máté hétfő esti Facebook-bejegyzésében, amelyben a választások eredményét értékeli, azt írja, örül, hogy ötszáz szavazattal többet kapott, mint 2019-ben: „egészen vidám vagyok, hiszen a jelenlegi testületből csak én, Rácz Árpád és a bátyám jutottunk be az új testületbe, mindenki más újonc lesz, a fideszes tehertételtől megszabadultunk”.

Szerinte kétségtelen, hogy Mindszenten megbukott a Fidesz, és ez a 18 évnyi titkolózásnak, a polgármester, a jegyző hibáinak, a rossz önkormányzati kommunikációnak köszönhető, továbbá a másként gondolkodó képviselők „befenyítésének”.

Elégtétel volt a számára, hogy több szavazatot kapott, mint a testvére, és szerinte az ő választási győzelme teremti meg köztük a békét. 

„Igaz, anyámnak mondták mindketten a jelölti bemutatkozás után, hogy elégedettek voltak velem, hogy papír nélkül értelmes bemutatkozást tartottam és normális programot hirdettem meg. Többen is mondtátok, hogy a választás után béküljek ki a bátyámmal. Részemről nincs akadálya, bár nem hiszek benne. Szóval megpróbálom. Biztosan nehéz lesz neki egyedüli fideszesként ott ülnie a testületben, de anno nekem is nehéz volt. A kerék tulajdonsága, hogy fordul” – írja Pálinkó Máté.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk