Hiába a belső "feljelentés": Áder János kitüntette a fideszes polgármestert

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 16.

Kis-Magyarország

Az utóbbi napokban és hetekben ádáz fideszes belharc dúlt és dúl a Békés megyei fürdővárosban, Gyulán. Ennek ellenére az államelnök magas kitüntetésben részesítette Görgényi Ernő polgármestert.

Az utóbbi napokban a Narancs.hu háromrészes cikksorozatban számolt be arról a gyulai fideszes belharcról, amelynek következményeként Galbács Mihály volt fideszes alpolgármester 23 oldalas levelet küldött a gyulai politikai kiszorítósdiról, állítólagos politikai és gazdasági összefonódásokról és arról a rejtélyes 300 millió forintról, amelyet annak idején Kósa Lajos frakcióvezetőként biztosított a gyulai választókerület részére

Ezek mellett a Békési megyei fideszes belharcokról elsőként beszámoló Narancs.hu összeszedte, hogy az elmúlt években milyen nagyobb konfliktusok voltak a viharsarki Fideszen belül, s legalább fél tucat ilyen belháborút találtunk.

Galbács Mihály volt gyulai fideszes alpolgármester leleplezőnek szánt dolgozatát Orbán Viktornak, Kövér Lászlónak és Kubatov Gábor juttatta el. A benne foglalt több állítás miatt Görgényi Ernő gyulai polgármester büntetőfeljelentést tett egykori helyettese ellen.

A hála szavai

Az előző napok csatározásai után némiképp ellentmondásosnak tűnik, hogy az államelnök magas kitüntetésben részesíti Görgényit, de nyilván a felterjesztés és a döntés már hónapokkal ezelőtt megtörtént.

A kitüntetésről szóló hírt Fb-oldalán péntek kora délután maga Görgényi tette közzé: „Áder János Köztársasági Elnök Úr Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozott részemre augusztus 20. alkalmából, amelyet az imént vettem át a Belügyminisztériumban.”

Majd a hála szavai következnek, s az, hogy mindezt a város érdekében végzett érték- és közösségteremtő településvezetői munkája elismeréseként adományozta neki Áder.

Neked ajánljuk