Sem mentőt, sem orvost nem hívott, majd meghalt a fulladozó barátja

  • B. T.
  • 2020. április 17.

Kis-Magyarország

Vádat emelt a Nagykátai Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki nem hívott segítséget fulladozó, majd a rosszulléte után elhunyt barátjához.

A vádirat szerint a sértett és a vádlott baráti viszonyban álltak és éppen együtt töltötték az időt, amikor a sértett fulladozni majd rázkódni kezdett. Ezt a barátja észlelte, ahogyan azt is, hogy az ágyra dőlt sértett szeme felakadt és szájából valamint orrából is habos folyadék folyik.

A szerencsétlenül járt férfi a rosszullét után nem sokkal a helyszínen meghalt. Az eljárás során az ugyan nem volt megállapítható, hogy időben érkező szakszerű segítség megmenthette volna a férfi életét, de meg lehetett állapítani, hogy a vádlott sem orvost sem mentőt nem hívott a helyszínre és maga sem próbált meg – tőle elvárható – segítséget nyújtani az adott helyzetben barátjának.

Az ügyben segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Nagykátai Járási Ügyészség.

Itt a friss Narancs!

Messzelátó Török Gábor-interjúval. És mi minden van még a lapban? Rendben van-e, hogy hazaküldik idős, súlyos beteg hozzátartozóinkat a kórházakból? Mi maradt a betegek jogaiból a járványkrízisben? Mit tanácsol a jogász? A cikk szerzője Gaal Ilona, a Hospice Alapítvány munkatársa. A helyzet magaslatán van-e a miniszterelnök a gazdasági válság menedzselésében?

Figyelmébe ajánljuk