Film

Prága romokban

Anthony Russo – Joe Russo: A szürke ember

Kritika

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

A Marvel-mozik, franchise-ok és folytatások korában egy egyszerű akció-krimi ugyanis már nem számít elég kecsegtetőnek – Anthony és Joe Russónak azonban valahogy mégis sikerült kibulizniuk 200 milliót. Persze végső soron ez is csak a szuperhősöknek köszönhető.

A rendezőpáros független filmek és kulttá avanzsáló vígjátéksorozatok után az Amerika Kapitány: A tél katonájával tette le a névjegyét Hollywoodban. A siker hatására nemcsak a folytatást rendezhették meg, de az ő kezükbe került minden idők egyik leggrandiózusabb, dupla fináléja, a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték, ezekkel hamar a legnagyobb bevételt elérő rendezők közé kerültek. Bár úgy tűnik, hogy a Marvel világával szakítottak, annak hőseit továbbra sem engedték el: Pókembert, azaz Tom Hollandot magukkal vitték első, komolynak szánt, ám végül bukással végződött projektjükbe (Cherry: Az elveszett ártatlanság), míg Amerika kapitánya, vagyis Chris Evans ezúttal rosszfiúként tűnik fel.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk