Színház

Szívre, májra, tüdőre, vesére

Rainer-Micsinyei Nóra: Innen szép nyerni

  • Kiss Annamária
  • 2022. június 8.

Kritika

Főleg szívre, meg persze szájra megy. A színésznő stand-up komikaként is egyből megszeretteti magát. S azért kicsit májra is megy: Nóra azzal indít, hogy a Kaposvári Egyetem színművészeti szakán töltött diákévei alatt időnként megfordult az egyik hírhedt, bár elmondásában inkább vadnyugati bájjal bíró restiben, ahol már az elején véletlenül összecimbizett egy helyi nagy arccal, akitől az Aranyszív becenevet kapta.

Így szólítják csoporttársai is, akiket próbál beazonosítani a nézőtéren. (De a régi arcok közül csak az egyik professzora érkezik, ő is késve. Őszinte mester és tanítvány jelenet, ügyes rögtönzés, egyszerre vicces és megható.) Később kiderül, hogy növendékként folyton a felesleges kilóival piszkálták tanárai, így kapta meg második becenevét, a Hetest – először azt hitte róla, menő. De aztán eligazították, hogy 7 – szeptemberig épp ennyi kilótól kellene megszabadulnia. A műsor azért is visz magával, mert könnyen azonosulunk kreált hősével (saját magával?), pláne, amikor azt meséli (be), hogy még mindig nem nőtt föl, ami abból is látszik, hogy ha szorult helyzetbe kerül, ugyanúgy felhívja szüleit ma is azzal, hogy „mikor jöttök értem?”, mint anno a gyerektáborban.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.