16 év börtönbüntetést kapott a Wall Street Journal újságírója Oroszországban

  • narancs.hu
  • 2024. július 19.

Külpol

A lap és Evan Gershkovich kategorikusan tagadta a vádat, miszerint kémkedés történt volna. 

Kémkedés miatt 16 év börtönbüntetést szabott ki az orosz bíróság Evan Gershkovich amerikai újságíróra, az ügyészség szerint a Wall Street Journal (WSJ) tudósítója az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) megbízásából gyűjtött információkat egy cégről, amelyik az ukrajnai háborúban használt harckocsikat gyárt – számolt be a TASZSZ orosz állami hírügynökség nyomán a hvg.hu

Büntetését olyan szigorított fegyhazban tölti le, ahol haláláig Alekszej Navalnij ellenzéki politikus is raboskodott. Gershkovich az első amerikai újságíró a hidegháború ót, akit kémkedés gyanúja miatt tartóztattak le Oroszországban. Az újságíró és a WSJ is tagadta, hogy kémkedés történ volna, az eljárást politikai töltetű pernek tartják. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk