160-ból 34-en maradtak a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány berlini központjában

  • narancs.hu
  • 2023. december 11.

Külpol

A barcelonai központ bezárt, Brüsszelben pedig leépítések várhatók.

Lezajlottak az elbocsátások a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) berlini központjában: a 444 azt írja, 160 munkavállalóból 34-en maradtak. A lap úgy tudja, továbbra is bizonytalan az EU-ban működő civil szervezetek finanszírozása, hiszen a barcelonai irodát bezárták és Brüsszelben is leépítések lesznek. 

„Velünk végeztek a leggyorsabban”

– mondta a berlini iroda egyik magyar alkalmazottja a lapnak.

Az OSF európai központja öt éve költözött Berlinbe, amikor Orbán Viktor bejelentette, hogy a Soros-birodalmat ki kell szorítani Magyarországról.

A 92 éves Soros György nyáron adta át a Nyílt Társadalom Alapítvány vezetését fiának, a 37 éves Alexander Sorosnak. Ő auguszutsban még  azt állította, nem távoznak, csak áthelyezik a fókuszt Kelet-Európára.

Úgy tűnik, ez a kivonulás persze közel sem elég a magyar kormánynak, hiszen jelenleg is Alexander Soros az egyik szereplője a kormányzati kampánynak, ami elvileg a nemzeti konzultációt hivatott hirdetni.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.