A müncheni városvezetés is szeretné, hogy szivárványstadionban tartsák a német-magyart

  • narancs.hu
  • 2021. június 20.

Külpol

A polgármester azt ígérte, az UEFA-hoz fordul az ügyben.

Már több mint 63 ezren írták alá a petíciót, ami azt célozza, hogy szivárványszínűre világítsák ki a müncheni stadiont akkor, amikor Németország a magyar válogatott fogadja majd szerdán. A petíció aláírói a magyar melegellenes törvény ellen tiltakoznak.

A fényfestéssel szivárványos színűre festett stadion ötletét már a városi tanács is támogatja, a polgármester az UEFA-hoz és a Német Labdarúgó Szövetséghez fordul az ügyben, írta meg a Spiegel.

Az biztos, hogy az önkormányzat épületére szivárványos zászlókat tűznek majd ki a meccs napján, hogy a városvezetés kifejezze szolidaritását.

A petíció kezdeményezői szerint az Európa-bajnokság megfelelő alkalom arra, hogy ilyen társadalmi problémákra felhívják a figyelmet. Arra kérik az Allianz Arénát, működjön együtt ily módon velük, álljon ki a magyarországi LMBTQ-közösségek jogai mellett.

 
Már korábban is kapott szivárványszíneket a stadion
 

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk