Az elnöki titkosszolgálat elismerte: a múltban Trump több biztonsági kérését elutasította

  • narancs.hu
  • 2024. július 21.

Külpol

A merényletkísérlet helyszínén nem volt ilyen, állítja a Secret Service.

Donald Trump elleni merényletkísérlet után a volt elnök, jelenlegi republikánus elnökjelölt biztonsági emberei arra panaszkodtak, hogy az amerikai elnöki titkosszolgálattól, a Secret Service-től (USSS) az elmúlt két évben nem kaptak elegendő erőforrást és személyzetet. Szombaton a volt elnök védelméért felelős ügynökség elismerte, hogy voltak olyan kérései Trump biztonsági csapatának, melyeket elutasított – számolt be a CNN.

Az USA-ban óriási vita robbant ki a butleri merényletkísérlet után, hogy megfelelően látta-e el a volt elnök védelmét a Secret Service. Mint a 24.hu összefoglalójában írja, a sajtóban megszólaló legtöbb politikus és véleményformáló azon ütközött meg, hogy a fegyveres merénylő miként juthatott fel egy olyan épület tetejére, ahonnan tökéletesen beláthatta azt a területet, ahol Trump éppen beszédet mondott, majd körülbelül 120–150 méternyi távolságból zavartalanul adhatott le lövéseket a republikánus elnökjelöltre.

A Secret Service szóvivője szombati nyilatkozatában – konkrét példák említése nélkül – elmondta: előfordult, hogy az ügynökség a múltban nem biztosított bizonyos erőforrásokat Trumpéknak, hanem helyette más biztonsági intézkedéseket hozott.

A CNN kérdésére az ügynökség kommunikációs vezetője közölte, ilyen esetben „módosításokat” hajtanak végre:

Néhány esetben, amikor a Secret Service bizonyos különleges egységeit, erőforrásait nem bocsátja rendelkezésére, módosításokat hajt végre a védett személy biztonsága érdekében. Ez magába foglalhatja az állami vagy helyi partnerek igénybevételét speciális feladatkörök ellátására, vagy alternatív megoldásokat a védett személy nyilvánosság előtti kiszolgáltatottságának csökkentésére.

Az ügynökség már a merényletkísérlet másnapján cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Trump pennsylvaniai nagygyűlésén különleges biztonsági kéréseket utasított volna el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk