Trump a demokratákról: „Nem is tudják, kicsoda a jelöltjük”

  • narancs.hu
  • 2024. július 21.

Külpol

Szigorított biztonsági intézkedések közepette tartotta Donald Trump a választási gyűlését szombaton Michigan államban, az elsőt azután, hogy egy héttel korábban merényletkísérletet hajtottak végre ellene.

„Nem is tudják, kicsoda a jelöltjük, és valójában mi sem” – mondta Donald Trump a merénylet utáni első kampányeseményén, amelyen Joe Biden esetleges visszalépésére és a demokraták körében lévő pánikra célozgatott.

A Grand Rapids városában tartott választási eseményt, szemben a július 13-i nagygyűléssel, zárt csarnokban rendezték, és ez volt az első, amelyen Trump és hétfőn megnevezett alelnök-jelöltje, J. D. Vance közösen vett részt. Az elnökjelölt azt mondta, csakis „isteni kegyelemből” állhat a színpadon.

A gyűlésen úgy fogalmazott: azzal vádolják, hogy „fenyegetést jelent a demokráciára”, pedig ő „golyót fogott a demokráciáért”. Hatalmas taps kíséretében kijelentette, hogy kész „visszavenni a Fehér Házat”.

Trump elnökké választása esetén ismét határozott fellépést ígért az illegális bevándorlással szemben, és azt mondta, hogy megroppantja a „migránsbűnözést”, azaz az illegálisan az országban tartózkodók által elkövetett bűncselekményeket.

Kölcsönösséget ígért a Kínával szemben követett vámpolitikában, és kilátásba helyezte, hogy megvonja a kereskedelemben 2000-től alkalmazott legnagyobb kedvezmény elvén alapuló státuszt (most-favored-nation status) az ázsiai gazdasági versenytárstól. 

Utalt Orbán Viktor magyar miniszterelnök szavaira, aki az elnökjelölt megfogalmazása szerint az ő újbóli elnökségével kapcsolja össze a világ stabilitásának helyreállítását. (A republikánus elnökjelölt és a magyar kormányfő július 11-én Floridában találkozott és tárgyalt egymással.)

A múlt hétvégi lövöldözés ügyében még folyik a nyomozás. Trump sérült a fülét – bár a republikánusok nemzeti kongresszusa alatt végig viselt jól látható fehér kötés takarta – szombaton egy diszkrét, testszínű kötés fedte.

Azt már tudjuk, hogy a rendőrség mesterlövészei állomásoztak az épületben, ahonnan meglőtték Trumpot, ő pedig ikonikusnak nevezte a képeket, amelyek a merénylet után készültek róla. Az eseményekről a legfigyelemreméltóbb értékelés Jeszenszky Zsolttól érkezett, aki szerint nem kérdés, Jézus védte meg Trumpot.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.