Deutsch gestapózott, bocsánatot kért, de ezzel nincs vége

  • narancs.hu
  • 2020. december 10.

Külpol

A néppárti frakcióvezető visszaszólt: ami sok, az sok!

Mint arról mi is beszámoltuk, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Manfred Weber néppárti frakcióvezető egy megszólalásával kapcsolatban a Gestapót emlegette. Ahogy a fideszes képviselő az ATV-nek nyilatkozta: "Ha nincs semmi takargatnivalód, akkor nem kell félned. Én jól emlékszem, hogy a Gestapónak és az ÁVO-nak ugyanez volt a jelszava. Ezt mondták. Mintha az lenne a történelmi tapasztalata az abban az időben Németországban és Magyarországon élőknek, hogy azoknak is tömegesen volt félnivalójuk, akiknek nem volt semmifajta takargatnivalója nem volt.”

A gestapozásra válaszul aláírásgyűjtés indult az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában a fideszes képviselő kizárása érdekében -  Deutsch végül jobbnak látta, ha bocsánatot kér Webertől.

Aki viszont ezzel nem látta elintézettnek az ügyet, mert  most  - írja a Politico alapján a 24.hu - egy néppárti találkozón zárt ajtók mögött Deutsch Tamásra reagálva a következőket mondta:

"Egy olyan nagy politikai család, mint az EPP készen kell, hogy álljon különféle arculatú tagok befogadására. De most azt mondom, hogy ami, sok, az sok."

Manfred Weber szerint a Fidesz „felmondta a konszenzust” és említette továbbá, hogy 14 tagpárt akarja a Fidesz kizárását a Néppártból - írja a lap.

 

Figyelmébe ajánljuk