Dicsérte legyőzőjét a távozó brit miniszterelnök

  • narancs.hu
  • 2024. július 5.

Külpol

„Bármilyen nézeteltéréseink voltak is ebben a kampányban, ő tisztességes, közéleti ember, akit tisztelek” – mondta Sunak Starmerről.

„Miközben politikai ellenfelem, Keir Starmer nemsokára a miniszterelnökünk lesz. A munkájában elért sikerei mindannyiunk sikerei lesznek. Minden jót kívánok neki és a családjának. Bármilyen nézeteltéréseink voltak is ebben a kampányban, ő tisztességes, közéleti ember, akit tisztelek. Ő és a családja is megérdemlik minden megértésünket, miközben az új életükre készülnek emögött az ajtó mögött. És miközben megbirkózik minden állások legnehezebbikével ebben az egyre bizonytalanabb világban” – mondta pénteken Rishi Sunak miniszterelnök a Downing Stgreet 10. alatti kormányfői rezidencia előtt Keir Starmerről, aki az utódja lesz.

A Munkáspárt nagy arányú győzelmet aratott a csütörtöki parlamenti választáson Nagy-Britanniában. A 14 éve kormányzó Konzervatív Párt számára a mostani eredmény történelmi vereséggel ér fel, több kormánytag is elveszítette a mandátumát a választókerületében.

A vereség kulturált beismeréséről tudósító 444 írja, hogy miközben Sunak beszélt, és minden jót kívánt Starmernek és családjának, felesége, Akshata Murty a háttérben állt szinte vigyázzban, esernyőt fogva.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk