Eljárást kezdeményezhet a "szuverenitási" törvény miatt az Európai Bizottság

  • narancs.hu
  • 2024. január 24.

Külpol

A testület "nem fog habozni, hogy megtegye a szükséges lépéseket".

A szuverenitási törvény miatt már tavaly decemberben levelet írt az Európai Bizottság aggodalmairól a magyar kormánynak, árulta el szerdán Didier Reynders. Az igazságügyi biztos az Európai Parlamentben kijelentette: „kielégítő válasz hiányában a Bizottság nem fog habozni, hogy megtegye a szükséges lépéseket”. Biztosította róla a képviselőket, hogy a testület a jogszabály minden vetületére figyel, és világos az álláspontja a civilekről, a médiaszabadságról, valamint a választások tisztaságáról.

Az új jogszabállyal létrehozott Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője, Lánczi Tamás néhány napja épp arról beszélt: számítani lehet uniós eljárásra a törvény miatt.

Mint a telex.hu összeállításából kiderül, Didier Reynderst két kollégájával együtt a Magyarországnak részben felszabadított támogatásokról hallgatták meg az Európai Parlamentben szerdán. A költségvetéssel és a büdzsé felügyeletével foglalkozó képviselők azután ültek össze, hogy az Európai Bizottság tavaly decemberben elfogadta a magyar igazságügyi reformok teljesítését. A döntéssel nagyjából 10,2 milliárd euró (több mint 3900 milliárd forint) felzárkóztatási támogatás vált elérhetővé.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk