Hat nő, hat férfi lesz Magyar Péterék EP-listáján

  • narancs.hu
  • 2024. április 17.

Külpol

Magyar Péter az első, Tarr Zoltán a harmadik, a többiek sorrendjéről online szavazás dönt.

Az 538 pályázó közül kiválasztott tíz európai parlamenti képviselőjelölt bemutatkozó videóit szerdán tette közzé Magyar Péter a Tisza Párt nevében, hivatalos YouTube-csatornáján. A párt tizenkét fős listáján – mint a 444 írja – az első hely Magyar Péteré lesz, a harmadik Tarr Zoltán református lelkészé, akit, miután felszólalt a Magyar által szervezett tüntetésen, kirúgtak a munkhelyéről

A többiek sorrendjéről a párt szimpatizánsai dönthetnek a pénteken délben záruló online szavazáson, azzal a megkötéssel, hogy a második hely a legtöbb szavazatot szerző nő lesz a pályázók közül. 

A tíz kiválasztott közül a legismertebb Kulja András sebész szakorvosjelölt, aki 360 ezer követővel rendelkezik a TikTokon. Lakos Eszter jogász-közgazdász, Bogdán Csaba mechatronikai és orvostechnikai mérnök, a nagyszalontai születésű Bujdosó Andrea programozó matematikus, Dávid Dóra jogász, Londonban élő jogtanácsos, Sopov Ildikó jogász, a pénzügyi technológia a szakterülete, 2008 óta él külföldön. Gerzsenyi Gabriella jogász Beregszászon született, 15 évet dolgozott az Európai Bizottságnál, most gazdálkodik a családjával. Kollár Kinga jogász-közgazdász Luxemburgban él, most is az Európai Bizottság munkatársa. Molnár Dániel villamosmérnök, Cambridge-ben is tanult, ahogyan Weisz Viktor is, aki vállalkozási szaktanácsadóként dolgozott Washingtonban, Bécsben és Londonban. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk