Ismét három embert törölne a kormány az EU készülő szankciós listájáról

  • narancs.hu
  • 2023. május 12.

Külpol

Köztük az orosz védelmiminiszter-helyettest és az ukrán gyerekek kényszerdeportálását segítő tatár elnököt is.

Három embert nem engedne uniós szankciós listára venni Magyarország, köztük az orosz védelmiminiszter-helyettesét és az ukrán gyerekek kényszerdeportálását segítő tatár elnököt – értesült a Szabad Európa.

Az Európai Unió Josep Borrell külügyi főbiztos javaslata alapján az újabb szankciós körben 71 olyan személyt szankcionálna, akik aktívan segítik Oroszország Ukrajna ellen indított háborúját. A magyar kormány azonban ismét jelezte, három ember levetetne a listáról.

A lap értesülései szerint a következő három személyről van szó:

  • Tatyjana Viktorovna Sevcova védelmiminiszter-helyettes, aki az orosz Védelmi Minisztérium költségvetéséért és a minisztérium pénzügyi tevékenységeiért felel,
  • Vlagyimir Mihajlovics Morozov, az Oroszország és Belarusz közötti összeköttetést biztosító Belarusz Vasutak vezetője,
  • Rusztam Nurgalijevics Minnyihanov, az egyik orosz tagköztársaság, Tatárföld elnöke, aki az ukrán gyerekek deportálását segíti tatárföldi táborokba.

Korábban már voltak hasonló próbálkozásai a magyar kormánynak, ezekkel lapunk is foglalkozott. Tavaly nyáron a magyar vérónak engedve az EU végül nem tette szankciós listára Kirill pátriárkát, Putyin és a háború feltétlen hívét. A kormány később több orosz oligarchát is megpróbált töröltetni az uniós szankciós listáról, ezek a kísérletek azonban nem jártak sikerrel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk