Itt a válasz Ukrajnának: mi is kiutasítunk egy konzult

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. október 4.

Külpol

Ukrajna intézkedésére tett arányos válaszlépésként Magyarország is kiutasít egy ukrán konzult – jelentette be Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette: „Ukrajna folyamatosan élezte a konfliktust Magyarországgal”, ezért a mai ukrán döntésre válaszlépésként bekérették a tárcához a budapesti ukrán nagykövetet, és közölték vele, hogy 72 órán belül el kell hagynia Magyarországot egy, a budapesti ukrán nagykövetségen dolgozó konzulnak.

A miniszter szerint az Ukrajna területéről kiutasított magyar konzul semmilyen jogszabály ellen nem vétett. Mint arról beszámoltunk, a kijevi kormány csütörtök délelőtt kiutasította a beregszászi magyar konzult arra hivatkozva, hogy a konzulátuson ukrán állampolgárok tették le a magyar állampolgársági esküt, pedig Ukrajnában tiltott a kettős állampolgárság.

Kiutasította Ukrajna a magyar konzult

Az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személlyé nyilvánította a beregszászi magyar konzult Az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személlyé nyilvánította a beregszászi magyar konzult, akinek 72 órán belül el kell hagynia az ország területét – tájékoztatott a kijevi tárca a honlapján megjelent közleményében. Hogy mi vezetett a konfliktushoz, arról mi is beszámoltunk.

Figyelmébe ajánljuk