"Kirívóan intenzív" légitámadást mért Oroszország Kijevre hajnalban

Külpol

Rakétákkal és drónokkal támadták az ukrán fővárost.

Légitámadást mért Kijevre Oroszország kedd hajnalban. Ukrán közlések szerint Oroszország drónokat, cirkáló- és valószínűleg ballisztikus rakétákat vetett be a példátlanul heves támadásban, amely ebben a hónapban már a nyolcadik volt, ami az ukrán fővárost érte – írja a Reuters.

Kirívóan sűrű volt, a legrövidebb idő alatt maximális számú támadórakétát lőttek ki"

– kommentálta a légicsapást a Telegramon Szerhij Popko, Kijev város katonai közigazgatásának vezetője. Az előzetes információk szerint az ellenséges célpontok "túlnyomó többségét" becsapódás előtt felfedezték és megsemmisítették.

A légvédelmi szirénák kedden kora reggel szinte egész Ukrajnában megszólaltak – írja az MTI. Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka arról tájékoztatott, hogy az ukrán légvédelem mind a 18 különböző típusú rakétát lelőtte. Ezek között hat, légi eszközökről indított Kinzsal ballisztikus rakéta, kilenc, fekete-tengeri hajókról kilőtt Kalibr manőverező robotrepülőgép és három Iszkander típusú szárazföldi rakéta volt – részletezte a főparancsnok. Az ukrán légierő állítása szerint hat Sahed típusú, iráni gyártmányú drónt és három felderítő drónt lőtt le.

Oroszország több hét szünet után április végén indította meg újra légitámadásait Ukrajnában, ezek sűrűek és gyakran a fővárost érték. Vitalij Klicsko kijevi polgármester elmondta, hogy kedden a lezuhanó rakétadarabok miatt több autót kigyulladt és megrongálódott egy épületet Szolomjanszkij kerületben. Három ember megsérült. A Kijevtől délre fekvő Boriszpil mellett a légvédelmi rendszerek elhárítottak egy dróntámadást – tette hozzá. Boriszpilben található a főváros polgári légikikötője, amely jelenleg zárva tart.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk