Lekerült az OTP a háborút támogató cégeket felsoroló ukrán feketelistáról

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. október 2.

Külpol

A korrupciómegelőzési ügynökség szerint a bank számos kötelezettséget vállalt.

Levette az OTP Bankot a háborút finanszírozó nemzetközi vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) – jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján.

A közlemény szerint az elmúlt napokban az Európai Külügyi Szolgálat részvételével folytatott megbeszéléseken az OTP Bank számos kötelezettséget vállalt az orosz piacra vonatkozó jövőbeni terveivel kapcsolatban. Az ügynökség közölte: 

„A NAZK, teljesítve a megállapodás rá eső részét levette a bankot a háború nemzetközi szponzorainak listájáról.”

A korrupciómegelőzési ügynökség arra számít, hogy „az OTP Bank haladéktalanul betartja a megkötött megállapodást.” Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az ügynökség múlt héten ideiglenesen felfüggesztette az OTP-t az Ukrajna elleni háború támogatóinak listáján. Paczolay Máté külügyi szóvivő a hírre reagálva szombaton közölte, a lépéssel nem történt lényegi változás.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk