Magyar fellépője is volt a mészárlással végződő izraeli fesztiválnak

  • narancs.hu
  • 2023. október 9.

Külpol

DJ Wegha, az Ozora Fesztivál egyik főszervezője túlélte a támadást.

Magyar fellépője is volt annak az izraeli zenei fesztiválnak, ahová a hétvégén betörtek a Hamász terroristái, és felfoghatatlan vérfürdőt rendezve közel 300 fiatalt mészároltak le – vette észre a Telex.

Egy magyar DJ, „Wegha”, is ott volt a fellépők között, ő túlélte a támadást.

A neve egy magyar zászló mellett szerepelt a rendezvény plakátján, eszerint október 7-én hajnali 3.30–4.45 között lépett fel a Negev-sivatagban tartott fesztiválon. A vérengzés reggel 8 óra körül kezdődött. A lap a hétvégén kereste a zenészt, aki válaszában úgy fogalmazott: nem szeretne semmit mondani, ami történt, az tragédia. Később Facebook-oldalán röviden annyit írt: „Megvagyok. Részvétem a családoknak, borzalom.” DJ Wegha egyébként az Ozora Fesztivál egyik főszervezője. 

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a dél-izraeli sivatagban tartott Supernova fesztivál helyszínén 260 holttestet találtak. A túlélők beszámolóiból kiderült, hogy a vészkijáratokon kimenekülő embereket terroristák várták, és sorban lelőtték őket.

(Címlapképünkön: Izraeli katona palesztin fegyvereseknek áldozatul esett izraeli civilek letakart holttesténél Szderót városban 2023. október 7-én. Forrás: MTI/AP/Cafrir Abajov)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk