Putyin aláírta az ukrán megyék elcsatolásáról szóló törvényt

  • narancs.hu
  • 2022. október 5.

Külpol

Az orosz elnök személyesen nevezi ki a területek megbízott vezetőit.

Vlagyimir Putyin aláírta azt a négy törvényt, amely jogerőre emeli a négy ukrán megye Oroszországhoz csatolását – írja a hvg.hu a Guardian értesüléseire hivatkozva.

Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon megye lakosai „népszavazással” döntöttek arról, hogy kiszakadnak Ukrajnából, és csatlakoznak Oroszországhoz. A népszavazás érvényét természetesen sem Ukrajna, sem a nyugati államok, sem az ENSZ nem ismerni el. Az ukrajnai lakosokat több beszámoló szerint fegyveres orosz katonák keresték fel otthonukban, hogy voksoljanak, így sok választásuk nem volt, ha nem akartak erőszakkal szembenézni. 

Oroszország a négy megyét nem tartja teljes ellenőrzése alatt, az ukrán erők folyamatosan nyomulnak előre északkeleten és délen is. Az orosz TASSZ hírügynökség arról ír, hogy az elcsatolt megyéket a hivatalos, helyi választásokig megbízott vezetők igazgatják majd, akiket személyesen Vlagyimir Putyin nevez ki. A kinevezés Donyeck megyében már meg is történt, itt Putyin a szakadár Donyecki Népköztársaság önjelölt vezetőjét, Gyenyisz Pusilint bízta meg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk