Putyin nem akar tárgyalni Bidennel

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. október 14.

Külpol

És kitart amellett, hogy szükséges volt Ukrajna lerohanása.

„Őszintén szólva, nem látom szükségét. Egyelőre nincs tárgyalási alap. Még nem dőlt el véglegesen az odautazásom sem” – mondta Putyin arra kérdésre válaszolva, hogy hajlandó lenne-e találkozni az amerikai elnökkel Indonéziában, a G20-csúcstalálkozón.

Az ukrajnai háborúval, vagyis a propagandistáik által „különleges hadműveletként" emlegetett lerohanással kapcsolatban azt mondta, hogy Oroszország „helyesen és időben lépett fel, mert kicsit később ugyanezt kapta volna, de számára kedvezőtlenebb körülmények között.” Szerinte Moszkva nem Ukrajna elpusztítását tűzte ki céljául, sőt, ők mindig készek voltak Ukrajnával a békéről tárgyalni, de miután Oroszország visszavonta csapatait Kijev közeléből, az ukrán fél nem kívánta folytatni a tárgyalásokat.

A sajtótájékoztatón szóba került Krími hídon elkövetett robbantás is. Putyin arról beszélt, hogy a robbanóanyagot tengeri úton küldték el Odesszából, de eddig még nem bizonyosodott be, hogy vajon ez gabonaszállító hajókon történt-e meg. Ám ha kiderül, hogy a humanitárius folyosókat terrorcselekmények elkövetésére használják, akkor fel is függesztheti a további gabonaszállítást.

Miközben az orosz katonák bizonyítottan civileket bombáznak és háborús bűncselekményeket követnek el Ukrajnában, Putyin kegyesen nyilatkozott arról a moszkvai lakosról, akit 50 ezer rubel bíráságra és 15 napi elzárásra ítéltek, mert ukrán zenét hallgatott. Az orosz elnök szerint „nem szabad úgy viselkedni, mint azok az országok, amelyek az orosz kultúra eltörlésére törekednek.”

Lavrov a napokban még nem tartotta kizártnak a tárgyalást az USA-val, Putyin a mai nyilatkozatával jóval makacsabbnak mutatkozott. Eközben Orbán Viktor a béketárgyalások szépségéről regélt Berlinben, állítva, hogy sok mindent megoldhatna a egy amerikai-orosz csúcstalálkozóval. Akárhogy is, az biztos, hogy orosz nagykövet olyan dorgálást nem fog kapni soha, mint az ukrán ügyvivő ma, akit Szijjártó azért kéretett be, mert az ukránok a címerükre cserélték a turult a munkácsi vár homlokzatán.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk