Putyin várja az külföldi önkéntes katonákat az orosz oldalra

  • narancs.hu
  • 2022. március 11.

Külpol

Jóváhagyta, hogy külföldi önkénteseket szállítsanak a háborús övezetbe.

Támogatásáról biztosította Vlagyimir Putyin orosz elnök azt az elképzelést, hogy Oroszországot támogató külföldi önkéntes harcosokat szállítsanak a háborús övezetekbe - írja a Reuters.

Szergej Sojgu védelmi miniszter az orosz Biztonsági Tanács ülésén azt mondta, 16 ezer önkéntes van a Közel-Keleten, akik készek harcolni az oroszok által támogatott erőkkel a kelet-ukrajnai szakadár Donbasz régióban.

"Ha látja, hogy vannak olyan emberek, akik önszántukból, nem pénzért akarnak jönni, hogy segítsenek a Donbaszban élőknek, akkor meg kell adnunk nekik, amit akarnak, és segítenünk kell őket eljutniuk a konfliktuszónába" - mondta Putyin.

Sojgu azt is javasolta, hogy a nyugati gyártású, a harcok során Ukrajnában elfoglalt fegyvereket, adják át a luganszki és a donyecki területek csapatainak. Puytin ezt a javaslatot is támogatta.

Sojgu elmondta azt is , hogy az orosz hadsereg azt tervezi, hogy megerősíti nyugati határát, miután szerinte megnövekedett a nyugati katonai egységek száma az orosz határon.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!