Rövid, zenés videón mondja el Orbán, miért győzött

  • narancs.hu
  • 2024. február 1.

Külpol

A miniszterelnök garanciát kapott arra, hogy „Magyarország pénze nem kerülhet Ukrajnába”.

Szerdán éjjel hosszú órákon keresztül tárgyaltak, és csütörtökön kora reggel folytatták az egyeztetést az Európai Bizottság tagjai Ukrajna ügyében. Erről beszél csütörtök délután közzé tett, zenei aláfestéssel ellátott videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

Csütörtökön mind a 27 tagország – így Magyarország is – jóváhagyta az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós csomagot.

 

Orbán Viktor szavai szerint az Ukrajna ügyében elkezdett egyeztetés tavaly decemberben amiatt szakadt meg, mert „két magyar problémára nem kaptunk megoldást. Féltünk attól, hogy a magyaroknak járó uniós pénzek, amit a bizottság eddig nem adott ide nekünk, előbb-utóbb Ukrajnában kötnek majd ki. És attól is féltünk, hogy túl hosszú távra, ellenőrizetlenül bocsátunk forrásokat Ukrajna rendelkezésére. Tegnap éjszaka, ma reggel kaptunk egy ajánlatot, és végül kitárgyaltunk egy ellenőrző mechanizmust, amely garantálja a pénzek észszerű felhasználását, és garanciát kaptunk arra, hogy Magyarország pénze nem kerülhet Ukrajnába. Hosszú tárgyalás után ezt az ajánlatot elfogadtuk. Örülök, hogy a piacok, a gazdasági élet reakciója már most pozitív erre a megállapodásra” – mondja a videón a magyar miniszterelnök.

Olyat, hogy „a magyarok pénze” Ukrajnába kerülhet, illetve, hogy „a magyarok pénzét odaadták Ukrajnába, egy olyan háborúra, amelynek meg sem kellett volna történnie”, tavaly nyáron mondott először Orbán Viktor:

 

A címlapképen Orbán Viktor miniszterelnök és Luc Frieden luxemburgi miniszterelnök látható az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozóján Brüsszelben 2024. február 1-jén. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk