Újabb orosz légicsapás érte a nemrég felszabadított Herszont

  • narancs.hu
  • 2022. november 25.

Külpol

Zaporizzsjában egy kórházat rongáltak meg az orosz rakéták.

A helyi hatóságok szerint hét ember meghalt, huszonegyen pedig megsérültek a Herszon városát ért újabb légicsapásban – írja a SkyNews. A beszámolók szerint ez volt a legintenzívebb támadás a város ellen, mióta az ukrán erők két héttel ezelőtt felszabadították Herszont.

Több lakó- és középületet is találat ért, a város kórházai pedig áram nélkül maradtak. A város több hónapig volt megszállás alatt, azonban az orosz csapatok kivonulásával sem szűntek meg a támadások, mivel még mindig tartózkodnak ellenséges csapatok a régióban, akik a Dnyeper folyó túlpartjáról, nagy hatótávolságú fegyverekkel bombázzák a várost. 

Az éjszaka folyamán egy zaporizssjai kórházat is találat ért. Erről Olekszandr Sztaruk régiós kormányzó nyilatkozata alapján számolt be a Guardian.

A kormányzó a Telegramon azt írta:

„Ezúttal a kórház közelében csapódtak be rakéták. Szerencsére emberek nem sérültek meg, az épületről azonban ez nem mondható el.”

A napokban egyébként – negyven év után először – az összes ukrajnai atomerőmű leállt. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Financial Timesnak úgy nyilatkozott, a héten történt orosz támadások olyan helyzetet teremtettek, amelyre 80-90 éve nem volt példa: „Egy ország az európai kontinensen, ahol egyáltalán nem volt fény.” Csütörtök estére az egyik atomerőmű, a Hmelnickij reaktorát visszakapcsolták a hálózatra.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk