Koncert közben vette fel a harmadik oltást Fischer Iván

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 25.

Kultúra

A vezénylést sem hagyta abba. 

A vezénylést sem abbahagyva, a Fesztiválzenekar szabadtéri koncertjén kapta meg harmadik oltását Fischer Iván - írja közleményében a Budapesti Fesztiválzenekar. A járvány elleni védekezés fontosságát hangsúlyozó akcióhoz a zenekar tagjai is csatlakoztak: koncert közben végeztek magukon gyorstesztet, miközben töretlenül szólt a muzsika.

Több ezer ember előtt, vezénylés közben adatta be magának harmadik koronavírus elleni oltását Fischer Iván a Budapesti Fesztiválzenekar ingyenes koncertjén a budai Tabánban, szerda este. A karmester célja, hogy ösztönözze az embereket az oltásra, tettével példát szeretne mutatni és felhívni a közönség figyelmét a járvány elleni védekezés fontosságára.

 
Fotó: BFZ 

A BFZ zeneigazgatójának a harmadik oltást a színpadon dr. Becker Dávid, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese adta be, aki előtte természetesen alaposan konzultált a karmesterrel második oltása időpontjáról, a vakcina típusáról és más fontos egészségügyi vonatkozásokról.

A csak védettségi igazolvánnyal látogatható hangversenyre Fischer Iván az új szezon programjából állított össze meglepetés ízelítőt, és az új Iván mesél koncertforma is bemutatkozott: a tételek között a zeneigazgató megfordult, hogy röviden a műről beszéljen a közönségnek. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk