Molnár Áron: a noÁr soha nem pályázott állami pénzre

  • narancs.hu
  • 2022. június 29.

Kultúra

Jogi lépéseket terveznek Hoppál Péter kulturális államtitkár ellen.

"A noÁr soha nem pályázott állami támogatásra. Soha nem kapott állami pénzt" - közölte Molnár Áron színész, a noÁr mozgalom alapítója Facebook-oldalán.

Molnár Hoppál Péter kulturáért felelős államtitkár kijelentésére reagált, aki a Pestisráciok videójában arról beszélt, hogy „olyan biztos nem lesz, hogy destruktív, utcai anarchistákat támogató okiratot aláírnék. Merthogy noÁrt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta jelentős milliókkal és nagyobb összegekkel.”

Molnár Áron azt mondja, az államtitkár hamis kijelentése miatt jogi lépéseket tesznek.

Egy gyors internetes keresés után arra jutottunk, hogy Hoppál valószínűleg a Kontra májusi Facebook-posztjára utalt vissza, ahol azt írták, Molnár Áron részt vett a new york-i Hungary Live művészeti fesztiválon, amit az Emmi és az NKA támogatott. 

Tehát nem Molnár Áron vagy a noÁr kapott állami pénzt, hanem egy fesztivál, aminek egy beszélgetésére Molnárt is meghívták előadóként.

Az idei Hungary Live fesztivált egyébként 2,5 millió forinttal támogatta az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiuma, illetve 9 milliót kaptak Kásler Miklós miniszteri keretéből is. 

  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk