Szökjenek meg velünk: papírba csomagolt reszelő a szobafogságra ítélteknek!

  • narancs.hu
  • 2020. március 26.

Lélek

Úgy, hogy közben sem önmagukat, sem másokat nem sodornak veszélybe.

Ha már a lábát csak a közértig teheti ki, tárja ki ablakát a világra, s benne Magyarországra! Ezen a héten is becsempészünk Önnek egy éles reszelőt, hogy megszabaduljon a rácsoktól. Ismét az e heti nyomtatott Magyar Narancsot ajánljuk figyelmébe!

Címlapunk azt illusztrálja, amit mindenki megtapasztalhatott a hét elején a parlamentben: miniszterelnökünk régi keletű teljhatalmi ambícióinak immár kendőzetlen elharapózását. A felhatalmazási törvény alattomos praktikáit alapos cikkben elemezzük.

Ezen a héten sem hiányoznak a magyar szellemi élet, irodalom, művészvilág legkiválóbbjainak írásai a járványról. Schilling Árpád elmeséli, hogyan jutott haza Lengyelországból három repülőtéren keresztül, Szécsi Noémi pedig komplett háztartási kisokossal szolgál esszéjében. „Rájuk töröm az ajtót, és kinyírom őket, mert nem bírják felfogni, csak az életüket próbálom megmenteni!” – írja le napjaink legizgalmasabb drámaírója, Székely Csaba, hogyan próbálunk segíteni e nehéz időkben egymáson…

Szó van a lapban arról is, hogy mi köze a matematikának a vírus terjedése elleni harchoz, s hol tartanak e téren a magyar tudósok. E heti fő kérdésünk viszont kétségkívül az, hogy készen állnak-e a magyar kórházak a járvány berobbanására?

false


De ezen a héten sem csupán vírusból áll a világ! Izgalmas nemzetközi politikai thrillert közlünk arról, hogy miért keresnek jóval kevesebbet a magyarországi tudósok, mint külföldi kollégáik. És a Magyar Narancs számos olyan dologról is beszámol, melyek a normális, felhőtelen élet részét adják, és szerencsére most sem kell teljesen elengednünk őket. Bemutatjuk az elpusztíthatatlan, bár most épp halasztást szenvedő Eurovíziós Dalfesztivált, a Kínai nagy fül című cikkünkben pedig a Huawei mesterkedései mögé kukkantunk be. Elemzünk egy kiváló Radnóti-verset és kérdések kereszttüzében szorongatjuk meg a híres krimiszerzőt, Jo Nesbøt, aki szépen be is vall mindent egy iszákos rendőrről: bizonyos Harry Hole az illető. Lesz házimozis film- és sorozatkritika, kompakt kultúraajánló csomag kizárólag otthoni fogyasztásra.

A Magyar Narancs újra társa lesz egy hétig, jóban-rosszban. Ugorjon le érte maszkban és kesztyűben a boltba vagy az újságoshoz, s közben nagyon vigyázzon magára és a többiekre, mert a jövő héten újból találkozunk a szokott helyen és időben!

Ne feledje el e héten is megvásárolni a lapot vagy fizessen elő rá itt.

Vagy vásárolja meg digitálisan a Dimag oldalán:

Magyar Narancs 2020/13 - dimag.hu

A Magyar Narancs alapítása, 1989 óta a képviseleti demokrácia és a szabad versenyes, magántulajdonon alapuló piacgazdaság értékei iránt elkötelezett hetilap, magasan kvalifikált olvasóit ezen értékek szerint, egyedi hangnemben tájékoztatja a politikai és kulturális közélet meghatározó eseményeiről. Elkötelezettsége liberális; az egyéni szabadságjogok és a jogállami normák érvényesülését mindennél többre becsüli.

Figyelmébe ajánljuk