Földrengés volt Horvátországban

  • narancs.hu
  • 2023. február 16.

Lokál

A rengés epicentruma a Krk sziget közelében volt, károkról nem érkezett hír.

A Richter-skála szerinti 4,8-as erősségű földrengés rázta meg Horvátország középső részét – írja az Index.hr

A Szeizmológiai Szolgálat jelentése szerint 2023. február 16-án, 10 óra 47 perckor a szolgálat szeizmográfjai erős földrengést rögzítettek, amelynek epicentruma a Krk sziget közelében volt. A földrengés erőssége 4,8 volt a Richter-skála szerint.

Károkról egyelőre nincs hír, de szemtanúk elmondása szerint több városban is hosszan érezni lehetett a földmozgást, amibe az ablakok és a bútorok is beleremegteg.

ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium Facebook-posztja szerint „magyar idő szerint 10:48 perckor földrengés pattant ki Horvátországban 4.9-es magnitúdóval, a Krk-sziget közelében.” Becsléseik szerint a földrengés mélysége 6 km volt, földmozgást pedig a hazai lakosság is érezhette.

Magyar idő szerint 10:48 perckor földrengés pattant ki Horvátországban 4.9-es magnitúdóval, a Krk-sziget közelében. A...

Posted by ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium on Thursday, February 16, 2023

A hét elején Romániában előbb egy 5,2-es, majd egy 5,7-es erősségű földrengés is volt. Gheorghe Mărmureanu, az országos földtani intézet tiszteletbeli igazgatója azt nyilatkozta, hogy ott, ahol megmozdult a föld, ilyesmi gyakran előfordul, és bár érthető, hogy a törökországi, szíriai katasztrófa miatt erre most érzékenyebbek az emberek, nem kell aggódni, a kis-ázsiai és a romániai földmozgás között nincs összefüggés.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk