Mága Felcsúton húzta! – Helyszíni tudósítás

Lokál

Noha mise is volt meg főzőverseny, a felcsúti búcsú legjelentősebb epizódja Mága Zoltán fellépése volt – az épülő stadion úgynevezett kerthelyiségében. Természetesen megnéztük.

Mága régi jó szokásához híven, most is jótékonysági koncertet adott sztárvendégeivel (Szenthelyi Miklós hegedűművész, Kiss B. Attila operaénekes, Pándy Piroska primadonna), ezúttal azért, hogy mielőbb helyreállítsák a földrengésben megrongálódott helyi katolikus templomot.

false

Fotó: A szerző felvétele

Mága nem kért fellépti díjat, ráadásul – a jótékonysági koncertektől eltérően – ide bárki bejöhetett fizetés nélkül. Amint azt Szöllősi Györgytől, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatójától megtudhattuk, adománygyűjtés zajlik – már nem is az első.

A sajtófőnök lapunknak elmondta, hogy a szükséges 15-20 millió forintot egyebek mellett azokból az adománygyűjtő rendezvényekből (+ pályázatokból) próbálják előteremteni, melyek közül Mágáé már a második, tavasszal Mészáros János Elek, a Csillag születik c. tehetségkutató show győztese énekelt a templomban. Megtudtuk azt is, hogy a település polgármestere, Mészáros Lőrinc a búcsú alkalmából egy kemencét adományozott Felcsútnak.

false

 

Fotó: A szerző felvétele

A koncert előtt Mága Zoltánnal is sikerült néhány szót váltanunk, ő a következőt mondta: „Immár negyedik alkalommal vagyok Felcsúton, és fantasztikus magyar klasszikusokat fogok játszani, hiszen a »100 koncert a magyar zenei kultúráért« koncertsorozat hatvanadik állomásához érkeztünk, és az a célunk, hogy híres magyar zeneszerzők műveit interpretáljuk szerte a világban, most segíteni szeretnénk a templom felújításában.”

Sajnos hosszabb beszélgetésre nem adódott lehetőség, mert már csak percek voltak hátra, hogy a művész az épülő stadion tövében felállított színpadra álljon.

A produkciót Szöllősi György és Mészáros Lőrinc konferálta fel.

Mészáros Lőrinc Felcsút polgármestere

Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere

Fotó: A szerző felvétele

A fél playback műsor igazi show-elemmel kezdődött: magyaros jelmezbe bújt táncosok és négy csinos hegedűs lány társaságában érkező Mága Zoltán egyből a húrok közé csapott. A lendületes intrót követően rágyújtott az Elindultam szép hazámbólra (előtte elmondta, hogy ezt Benedek pápának is eljátszhatta), és persze nem a húr szakadt, hanem a szív. Ehhez képest egy váratlan fordulattal a következő szám Vivaldi Négy évszakából a Tél volt – ennyit a „fantasztikus magyar klasszikusokról” és a célról, hogy „híres magyar zeneszerzők műveit interpretáljuk szerte a világban”.

A rendezvény fő támogatója amúgy a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadéma volt, nemcsak azért, mert biztosította a színpadot, a hangosítást, a helyszínt és az ülőhelyeket, de ingyenbuszjáratot is forgalomba állított, hogy a környékbeli településeken (Alcsútdoboz, Bicske, Tabajd) élők se maradjanak ki a jóból. Szöllősi György nem tudott pontos összeget mondani, hogy mindez mennyibe került, és most még azt sem tudni, hogy mennyi jött össze az adományokból. Az összegyűlt több száz néző viszont prímán szórakozott.

Figyelmébe ajánljuk