Medve jár Kánó és Felsőtelekes közt, sokan féltik

  • narancs.hu
  • 2023. május 14.

Lokál

A nemzeti park értesítése alatt a kommentelők arról írnak, nehogy úgy járjon, mint a svájci farkas.

Barnamedvét fényképezett le egy szóró – vadetetőhely – mellé kihelyezett kamera szombaton az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság területén, Kánó és Felsőtelekes között – tette közzé a nemzeti park a Facebook-oldalán.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye putnoki és kazincbarcikai járásának határán észlelt jövevényről azt is írja az igazgatóság, hogy  a további mozgásáról nincs információ.

Bármerre mehetett.

A Magyarországra érkező és kóborló medvék rendszeresen felbukkannak a szóróknál. A Lengyelországban jeladóval ellátott Iwo nevű medve korábban ugyanezen az útvonalon haladt, és a közeli Rudabányánál egy szórónál töltött néhány napot, mielőtt visszament. Iwo Aggtelektől 2 kilométerre délre hagyta el az országot.

A 444 írja, hogy az Egereredő Zrt. szerdán figyelmeztetett, hogy a Bükkalján a vadkamerák többször is medvét vettek fel, és mindenki tartsa be a szabályokat, amelyeket erre a helyzetre dolgozott ki a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága.

Ilyen szabály többek között, hogy aki medvével találkozik az erdőben, ne nézzen a szemébe, ne is fordítson neki hátat, és ne próbáljon elfutni, ne etesse, és vegye figyelembe, hogy ha kutyát sétáltat vagy kutyával vadászik, akkor a medve elől menekülő kutya a gazdához fog visszafutni – nyomában a támadó nagyragadozóval.

A mostani észlelést közzé tevő Facebook-bejegyzés alatt azonban a legtöbb komment épphogy a medvét félti attól, nehogy úgy járjon, mint a jeladós svájci farkas.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk