Veres Pál politikus marad, indul 2024-ben is

  • narancs.hu
  • 2023. február 4.

Lokál

Az iskolaigazgatóból lett miskolci polgármester azt mondja, 2019 óta kapott hideget-meleget, csalódás is érte, de kitart.

Veres Pál, Miskolc független polgármestere indul a 2024-es önkormányzati választáson is. A még pedagógusként országosan ismertté vált, idén hatvanéves politikus ezt a Facebookon jelentette be.

Azt írja, sokan kérdezik mostanában tőle, mi a terve, újraindul-e, hogyan képzeli a jövőjét. Veres nem változtat alapállásán, szerinte Miskolcnak „nem pártpolitikára, hanem várospolitikára van szüksége, ami az itt élőkről, a miskolciakról szól”, szeretne mindenkivel együtt dolgozni. Az utóbbi években kapott hideget-meleget jobbról és balról is, sok tehetséges embert ismert meg, és volt, akikben csalódott. A város nehéz éveket élt meg, a járvány mellett kormányzati elvonásokat, energiaár-robbanást, inflációt. A 2019-ben kitűzött célok azonban most is motiválják, ezért döntött a folytatás mellett, számítva a szövetségeseire.

A matematika-fizika-számítástechnika szakos tanár a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója volt 1997-től 2019-ig, és nem készült politikusnak: a politika találta meg őt. A 2010-es években többször szembekerült Kriza Ákos fideszes polgármesterrel, mert a városvezetés szerette volna átnevezni a középiskolát, de a Miskolcon összegyűlt mintegy negyvenezer tiltakozó aláírás hatására mégis megmaradt a gimnázium eredeti neve. 2012-ben az önkormányzat vezetése nem akarta meghosszabbítani Veres igazgatói kinevezését, pedig más pályázó nem is volt a posztra. Az ügyből tüntetés is lett.

Miután az állam vette át az iskolák fönntartásának, és így az igazgatók kinevezésének jogát is, a minisztérium Verest nevezte ki igazgatónak. A pedagógus 2019. júlusában bejelentette, indul a polgármesteri posztért. Akkor nyolc ellenzéki párt és két civil szervezet állt mögé, győzött is.

 Mostanában a megyei lap nézőpontjából szemlélve az a helyzet, hogy „Veres Pálnak, Miskolc – magát függetlennek tartó – polgármesterének egyre nehezebb összetartania az őt támogató – rendkívül sokszínű – baloldali pártokból és szervezetből összeállt Velünk a Város frakció egységét”. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?