Barátnőt, múzsát keres Lars von Trier

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 16.

Mikrofilm

„Parkinson-kórom, OCD-m és jelenleg kontroll alatt tartott alkoholizmusom van” – jellemzi magát társkeresős Instagram-üzenetében A nimfomániás rendezője.

Lars von Triert tavaly, 66 éves korában diagnosztizálták Parkinson-kórral, azonban már akkor bejelentette: kezeléset kap, hogy minél hamarabb befejezhesse kultsorozata, A Birodalom folytatását. A jelek szerint azonban további filmet, sőt, filmeket tervez, melyekhez múzsára/barátnőre van szüksége. A nimfomániás, a Melankólia és a Dogville – A menedék rendezője az Instagramon közzétett videóban keres partnert magának.

„Nem is tudom, ezúttal mibe rángattam bele magam. Mielőtt elmerülnék saját önelégült reklámozásomban, hadd tisztázzak pár dolgot: 67 éves vagyok. Parkinson-kórom, OCD-m (obszesszív-kompulzív zavar) és jelenleg kontroll alatt tartott alkoholizmusom van. Röviden, egy kis szerencsével még kell bennem lennie néhány tisztességes filmnek” – fogalmazott a dán rendező. „Mindez a javasolt mód szerint nem más, mint egy régimódi kapcsolatkereső hirdetés, amelyben anélkül, hogy a legkevessebb dolgot is tudnék a közösségi médiáról, nőnemű barátnőt/múzsát keresek. A rinyálás ellenére meg vagyok győződve róla hogy a jobb napokon, megfelelő társaságban elbűvölő partner tudok lenni” – jellemezte magát.

A hirdetésben ugyan nem hangsúlyozta, de von Trier mindezek mellett kifejezetten provokatív alaknak számít: a Cannes-i filmfesztiválon például nácinak nevezte magát, amiből karrierje egyik legnagyobb botránya kerekedett. Ezt követően azt mondta, soha többé nem nyilatkozik a sajtónak, de a Melankólia premierje előtt a Magyar Narancs kérdéseire azért még válaszolt: elmondta például, hogy torkig van Hitlerrel. Korábban sem álltak tőle távol a botrányok: a Manderlay című filmjében a kamera előtt végeztek ki egy szamarat, emiatt John C. Reilly ott is hagyta a produkciót. Mi legutóbb A ház, amit Jack épített című filmje kapcsán interjúztunk vele.

Von Trier tavaly a The New Yorkernek nyilatkozta betegsége kiderülése után, hogy tudna élni további filmek készítése nélkül is. „Nagyon is tisztában vagyok azzal a kockázattal, amit csak öregember filmeknek nevezek. Ezek azok a filmek amelyek csak azért jönnek létre, mert van egy házad, ami túl nagy, és arra törekszel hogy megismételd korábbi sikereidet.” Hamarosan azonban megjött az alkotói kedve, a Varietynek például úgy fogalmazott: a betegségét nem tudja elmulasztani, de a tünetek ellenére tud dolgozni. „Csak hozzá kell szoknom a remegéshez, és hogy ne szégyelljem magam az emberek előtt. Aztán pedig folytatom, mert mi mást is tehetnék?” – tette fel a költői kérdést; most pedig elérkezettnek látta az időt, hogy mindehhez partert keressen. Korábban kétszer volt már házas, 1987-1996 között Cæcilia Holbek, 1997-2015 között Bente Frøge volt a felesége.  

Az Antikrisztus alkotója a bill [dot] mrk [dot] lars [at] gmail [dot] com e-mailcímre a barátnők és múzsák érdeklődését.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk