Elkaszálták a Scooby-Doo-animáció folytatását, de azért befejeztették a filmet a készítőkkel

  • narancs.hu
  • 2022. november 15.

Mikrofilm

A Scoob! második részét jelen állás szerint semmilyen formában nem mutatják be, de a stúdió jelezte az alkotóknak: fejezzék be a mozit, mert a kész filmért fizettek.

Még több folytatást és még több franchise-filmet követel a Warner Bros. Discovery stúdió új vezetője – írtuk meg mi is cikkünkben, amelyben számba vettük, milyen hatással volt a készülő filmekre és jövendő tervekre a Warner Bros. és a Discovery összeolvadása. A legnagyobb visszhangot a már dobozban lévő Batgirl-film elkaszálása jelentette, akadt azonban más projekt is, ami alól szinte kész állapotban húzták ki a szőnyeget: így járt a Scooby-Doo animációs film folytatása is, melyet ennek ellenére mégis be kellett fejezniük az alkotóknak.

A Scooby! című 2020-as mese is azok közé a filmek közé tartozott, melyeket eredetileg moziba szántak, ám a koronavírus-járvány miatt inkább egyből online mutattak be. A leghíresebb ilyen a sort elindító Trollok a világ körül volt, melyre ekkor még berágtak a mozik; majd később kénytelenek voltak tudomásul venni, hogy egyes stúdiók immár szimultán mutatják be alkotásaikat a vásznakon és online. A Scooby! végül az év végi ünnepi időszakra időzített folytatást is kapott Holiday Haunt címmel, ami már 95 százalékban elkészült, amikor jött a nagy stúdióösszeolvadás, a projektet pedig elkaszálták. Mint azt az egyik rendező, Michael Kurinsky elmondta, a stúdiótól megtudták, hogy az HBO Maxra tervezett premierből sem lesz semmi, a filmet pedig egyfajta adóleírásnak tekintik. Az alkotóknak már épp ez is elég fájdalmas volt, de az igazi gyomrost csak ezután kapták: azt az üzenetet kapták, hogy ennek ellenére azért még fejezzék be a mozit, ugyanis a kész filmért fizették őket. Kurinsky és társrendezője, Bill Haller abban sem igazán reménykedhetnek, hogy valamikor valamilyen formában mégis bemutatják a mesét – ekkor ugyanis a cég elbukná az adójából leírt összeget. Épp ezért a Holiday Haunt minden bizonyára valamiféle elzárt raktárba kerül.

Az nem teljesen világos, kifejezetten utasították, esetleg megkérték őket a Scooby-Doo befejezésére. Mindenesetre Haller az ilyen körülmények között végzett munkát kínzónak írta le egy tweetjében. Kurinsky megpróbálta a dolgok pozitív oldalát nézni: „A nap végén nem érdekel, hogyan fejeztük be. Annak örülök hogy befejeztük, mert annyi ember dolgozott keményen, hogy valami szépet és jót alkossunk” – fogalmazott, kiemelve hogy még a legvégén is olyan elánnal dolgoztak az animáción, mintha azt valaha is bemutatni terveznék. Mindkét rendezőnek a Holiday Haunt lett volna a rendezői bemutatkozása: Kurinsky korábban háttéranimációkon dolgozott a Disney-nél, majd a Pókember – Irány a Pókverzum egyik animátora lett; míg Haller blockbustereken és animációkon dolgozott, mielőtt megkapta az esélyt rendezőként.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!