Elkaszálták a Scooby-Doo-animáció folytatását, de azért befejeztették a filmet a készítőkkel

  • narancs.hu
  • 2022. november 15.

Mikrofilm

A Scoob! második részét jelen állás szerint semmilyen formában nem mutatják be, de a stúdió jelezte az alkotóknak: fejezzék be a mozit, mert a kész filmért fizettek.

Még több folytatást és még több franchise-filmet követel a Warner Bros. Discovery stúdió új vezetője – írtuk meg mi is cikkünkben, amelyben számba vettük, milyen hatással volt a készülő filmekre és jövendő tervekre a Warner Bros. és a Discovery összeolvadása. A legnagyobb visszhangot a már dobozban lévő Batgirl-film elkaszálása jelentette, akadt azonban más projekt is, ami alól szinte kész állapotban húzták ki a szőnyeget: így járt a Scooby-Doo animációs film folytatása is, melyet ennek ellenére mégis be kellett fejezniük az alkotóknak.

A Scooby! című 2020-as mese is azok közé a filmek közé tartozott, melyeket eredetileg moziba szántak, ám a koronavírus-járvány miatt inkább egyből online mutattak be. A leghíresebb ilyen a sort elindító Trollok a világ körül volt, melyre ekkor még berágtak a mozik; majd később kénytelenek voltak tudomásul venni, hogy egyes stúdiók immár szimultán mutatják be alkotásaikat a vásznakon és online. A Scooby! végül az év végi ünnepi időszakra időzített folytatást is kapott Holiday Haunt címmel, ami már 95 százalékban elkészült, amikor jött a nagy stúdióösszeolvadás, a projektet pedig elkaszálták. Mint azt az egyik rendező, Michael Kurinsky elmondta, a stúdiótól megtudták, hogy az HBO Maxra tervezett premierből sem lesz semmi, a filmet pedig egyfajta adóleírásnak tekintik. Az alkotóknak már épp ez is elég fájdalmas volt, de az igazi gyomrost csak ezután kapták: azt az üzenetet kapták, hogy ennek ellenére azért még fejezzék be a mozit, ugyanis a kész filmért fizették őket. Kurinsky és társrendezője, Bill Haller abban sem igazán reménykedhetnek, hogy valamikor valamilyen formában mégis bemutatják a mesét – ekkor ugyanis a cég elbukná az adójából leírt összeget. Épp ezért a Holiday Haunt minden bizonyára valamiféle elzárt raktárba kerül.

Az nem teljesen világos, kifejezetten utasították, esetleg megkérték őket a Scooby-Doo befejezésére. Mindenesetre Haller az ilyen körülmények között végzett munkát kínzónak írta le egy tweetjében. Kurinsky megpróbálta a dolgok pozitív oldalát nézni: „A nap végén nem érdekel, hogyan fejeztük be. Annak örülök hogy befejeztük, mert annyi ember dolgozott keményen, hogy valami szépet és jót alkossunk” – fogalmazott, kiemelve hogy még a legvégén is olyan elánnal dolgoztak az animáción, mintha azt valaha is bemutatni terveznék. Mindkét rendezőnek a Holiday Haunt lett volna a rendezői bemutatkozása: Kurinsky korábban háttéranimációkon dolgozott a Disney-nél, majd a Pókember – Irány a Pókverzum egyik animátora lett; míg Haller blockbustereken és animációkon dolgozott, mielőtt megkapta az esélyt rendezőként.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk