Chris Rock lesz az első standupos, aki élőben lép fel a Netflixen

  • narancs.hu
  • 2022. november 14.

Mikrofilm

Azt ígéri, az Oscar-pofonról is szót ejt majd.

Reklámok; a potyautas előfizetők kitiltása; a sorozat-darálás vége – a Netflix sorra számolja fel azokat a gyakorlatokat, amelyek az elmúlt évtizedben olyan népszerűvé tették, hogy szinte egybeforrtak a nevével; nem hiába beszélnek sokan a streaming-tündérmese végéről. Sőt: mostanában a cég már moziforgalmazási gyakorlatát is tesztelgeti, egyre több filmjének biztosítva szélesebb körű nagyvásznas bemutatást az online premier előtt.

A legfrissebb hírek pedig csak tovább erősítik, hogy az egykori úttörőnek számító Netflix egyre inkább egy hagyományos tévécsatornára emlékeztet: jövőre érkezik az első élő műsor, Chris Rock egyik speciális standupfellépése formájában. A komikus manapság főleg azért került a hírekbe, mert őt pofozta fel Will Smith az Oscar-gálán, amiért a felesége kopaszságán viccelődött. „Chris Rock generációja egyik legikonikusabb és legfontosabb komikusa. Izgatottan várjuk, hogy az egész világ átélhesse élő előadását, amely a Netflix történelmének is részévé válik. Felejthetetlen lesz, és büszkék vagyunk rá, hogy Chris viszi majd a fáklyát” – fogalmazott Robbie Praw, a Netflix standupokért és komikus műsorokért felelős vezetője.

A Netflix az elmúlt években olyannyira megerősítette standupfelhozatalát, hogy ma már a műfaj legerősebb képviselőjének számít, elhódítva a koronát az HBO-tól és a Comedy Centraltól. Dave Chapelle, Amy Schumer, Eddie Murphy, Jerry Seinfeld, Aziz Ansari, Pete Davidson; Bo Burnham – a legismertebb nevek és legnagyobb nevettetők már szinte mind a Netflixnél vannak. A platform Rockot is az HBO elől orrozta el, ahol korábban öt műsora is megjelent, a 2018-as Tamborine azonban már a streamingplatformon jött ki. A komikus eddig is hihetetlenül népszerű előadónak számított, az Oscar-pofon azonban csak fokozta hírnevét: a műsorára szóló jegyeladások kilőttek a balhé óta. A legtöbben persze arra kíváncsiak, hogyan kommentálja ő maga az esetet – nemrég egy élő showban erről is szót ejtett. „Az emberek azt várják tőlem, hogy beszéljek erről a szarságról. De nem fogok most erről beszélni – majd csak a Netflixen” – mondta, tovább fokozva a várakozásokat. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk