Joaquin Phoenix következő filmje egy korhatáros meleg szerelmi történet lesz

  • narancs.hu
  • 2023. május 23.

Mikrofilm

A May December rendezőjével írják a forgatókönyvet.

Még mindig nem hevertük ki háromórás őrült Odüsszeiáját, az Amitól félünk (kritikánk) után azonban Joaquin Phoenix nem lassít: ismét egy elismert amerikai művészfilmes rendezővel forgat. Todd Haynes, a Távol a mennyországtól és a Carol alkotója  interjúban vallotta be, hogy együtt dolgozik a Joker Oscar-díjas sztárjával. „A következő játékfilmem egy eredeti forgatókönyvön alapul majd, amit Joaquin Phoenixszel együtt fejlesztek – ezt olyan gondolatok és ötletek alapján írjuk, amivel ő keresett meg engem. Gyakorlatilag együtt írunk, én, Jon Raymond és Joaquin közösen vagyunk felelősek a történetért. Azt reméljük, hogy a jövő év elején elkezdhetjük a forgatást. Egy meleg szerelmi történet lesz, ami az 1930-as évek Los Angelesében játszódik” – nyilatkozta a rendező, aki azt is elmondta, hogy korhatáros mozira készülnek. „Joaquin folyamatosan tovább nyomott azzal, hogy »Nem, gyerünk tovább!«. Szóval egy kizárólag felnőtteknek szóló film lesz” – tette hozzá. Az amerikai korhatárbesorolás szerint az NC-17 a legszigorúbb kategóriának számít, amelyre 17 éven aluliak egyáltalán nem válthatnak jegyet. Haynes készülő mozija pedig ebbe a kategóriába esik majd.

Haynes legújabb moziját, a May Decembert a jelenleg is zajló Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be. Egy olyan párról szól, akik húsz évvel korábban a bulvársajtó érdeklődése közepette jöttek össze. Kapcsolatuknak azonban újabb próbát kell kiállniuk, mikor megérkezik az életükbe egy fiatal színésznő, aki egy róluk szóló filmre készülve figyeli őket. A romantikus dráma hatalmas sikert aratott a fesztiválon; a főszerepet alakító Julianne Moore és Natalie Portman esetében máris Oscar-esélyről cikkeznek a lapok.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk