Különdíjat nyert a Holnap meghalok Varsóban

  • narancs.hu
  • 2024. október 20.

Mikrofilm

Misztikus magyar horrorfilm, állami támogatás nélkül készült.

Különdíjat nyert a 40. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon a Holnap meghalok című misztikus horrorfilm.

A forgalmazó, a Vertigo Média közleménye szerint az alkotás az első és második játékfilmek versenyében indult. Az A kategóriás fesztiválon ez volt az egyetlen magyar jártékfilm. Rendezője és forgatókönyvírója Cibulya Nikol, aki – mint a Telex írja – idén elnyerte már a magyar filmkritikusok díját Mária Terézia szül című rövidfilmjével. 

A Holnap meghalok egy várandós nőről szól, aki úgy érzi, hogy másnap meg fog halni. Szerepel benne Kurta Niké, Meyer Lili, Kerekes Márton, Baki Dániel, Makranczi Zalán, Wrochna Fanni és Hárshegyi Ilma. November 7-étől látható a mozikban.

A forgalmazó kiemeli, ez a film sem kapott közvetlen állami támogatást. 

Nem újdonság, hogy nemzetközi fesztiválokon ilyen magyar filmek nyernek díjakat, ez történt Buda Flóra Anna 27, Reisz Gábor Magyarázat mindenre és Szimler Bálint Fekete pont című munkájával. 

A címlapkép forrása a Vertigo Média Facebook-oldala, Hárshegyi Elek felvétele

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A szellem helye, avagy a lengyeli Apponyi-kastély - FOTÓK

Amikor a lengyeli uradalom utolsó úrnője, Esterházy Alexandra 1930-ban meghalt, egész vagyonát, a kastélyt, az uradalmat, az összes ingatlant és ingóságot a Magyar Nemzeti Múzeumnak adományozta. Férje, gróf Apponyi Sándor öt évvel korábban hunyt el, ő közel 15 ezer dokumentumból álló könyv- és metszetgyűjteményét hagyta az Országos Széchényi Könyvtárra. Gyermekük nem született.