Mundruczó Kornél tízrészes sorozatot forgat az Apple-nek

  • narancs.hu
  • 2022. február 17.

Mikrofilm

A The Crowded Room című drámát az Egy csodálatos elme Oscar-díjas forgatókönyvírója jegyzi.

Mundruczó Kornél remek formában van: a 2020-as Pieces of a Woman hatalmas sikert aratott, főszereplőjét, Vanessa Kirbyt Oscarra is jelölték, a mellékszerepben brillírozó Ellen Burstyn ódákat zengett róla, és még Martin Scorsese figyelmét is felkeltette. Executive producerként be is állt következő projektje, a tavalyi Evolúció mellé. A három felvonásos holokauszt drámát mi is dicsértük, be is került az éves toplistánkba.

Így, hogy már betette a lábát Hollywoodba, a következő projektjével egyenesen rárúgja az ajtót a filmfővárosra: ő rendezi majd a The Crowded Room első évadának mind a tíz részét. A műsor egy antológiajellegű sorozat lesz, ami a mentális betegségekkel küzdők szenvedéseit, valamint azt mutatja be, hogyan lehet együtt élni ezekkel. A forgatókönyvet az Egy csodálatos elméért Oscar-díjat nyerő Akiva Goldman jegyzi, aki producerként is a projekt mögé állt.

Az ihletet saját élményei mellett a Virágot Algernonnak világhírű írójának, Daniel Keyesnek a Szép álmokat, Billy! című regénye adta.

A sorozatban igazi világsztárok játsszák majd a főszerepet: a Pókemberként megismert, most épp az Uncharted című akciófilmben vitézkedő Tom Holland alakítja majd a Danny Sullivan nevű főhőst. Mellette feltűnik a Bajos csajokból és a Mamma Miából ismert, a Mankért Oscarra jelölt Amanda Seyfried is egy klinikai pszichológus szerepében, aki élete legnagyobb kihívásával kénytelen szembenézni, miközben egyedülálló anyaként a magánéletben is helyt kell állnia.

Mundruczó Kornéllal az Evolúció kapcsán interjúztunk:

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk