Nem díjazza az Elk*rtukat a Magyar Mozgókép Fesztivál

  • narancs.hu
  • 2022. május 28.

Mikrofilm

A film, amelyet ingyen is vetítettek, egyik kategóriában sem került be a legjobb öt közé.

Levetítenek száz magyar filmet, tizenkilencnek ez lesz a premierje, rendeznek közönségtalálkozókat és szakmai beszélgetéseket a június 9-től 12-ig tartó Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban – írja az Index.

Az elmúlt egy év magyar alkotásait bemutató rendezvényt A játszma című nagyjátékfilm nyitja, a Katinka című dokumentumfilm zárja. 

A filmek versenyeznek is, és ahogyan az Oscar-gálán, díjakat adnak át több kategóriában, így kiválasztják a legjobb játék-,  dokumemtum- és animációs filmet, rendezőt, női és férfi főszereplőt, maszkmestert, vágót.

"Érdekesség" – írja az Index –, hogy Kálomista Gábor Elk*rtuk című filmje egyik kategóriában sem került be a legjobb öt közé, bár a fesztivál programjában szerepel.

És különben is, nagyon sokan értékelték.  

A játszma című film A vizsga folytatása, játszik benne Kulka János, akit Thuróczy Szabolccsal, a Szia, Életem! főszereplőjével együtt jelöltek a legjobb férfi főszereplő díjára a fesztiválon. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk