Online csihi-puhi: az animációs stúdió is beszállt a kaszkadőrök karantén-kihívásába
698936521_1920x1080_top_story_lead.jpg
Laika stúdió Kubo és a varázshúrok

Online csihi-puhi: az animációs stúdió is beszállt a kaszkadőrök karantén-kihívásába

Mikrofilm

De a verekedő Halle Berry és Scarlett Johansson se semmi!

Nehéz helyzetben vannak a statiszták, ők lehetnek ugyanis a koronavírus első áldozatai a filmvilágban – írtuk korábbi cikkünkben. Nem ők azonban az egyetlenek, akik hirtelen munka nélkül maradtak: szinte az egész filmvilág leállt a járvány miatt, és míg az ismert filmcsillagok kevésbé szorongnak – ők inkább énekelgetnek és felelős otthonmaradásra szólítanak fel minket –, a kaszkadőrök, úgy néz ki, nem férnek a bőrükbe.

Na, vajon kik lesznek a koronavírus első áldozatai Hollywoodban?

Csökkenteni kell a forgatásokon dolgozók számát. A statiszták a filmkészítés azon tipikus segédmunkásai, akiknek jelenlétét észre sem vesszük. Ha azonban nem lennének, az azonnal feltűnne mindenkinek. Ők felelősek azért, hogy a nyüzsgő utca valóban nyüzsögjön, vagy az étterem valóban étteremnek és ne egy díszletnek látszódjon. A koronavírus azonban a statisztákat is teljesen eltüntetheti a vászonról.

Mivel momentán nincs szükség arra, hogy felgyújtsák magukat vagy háztetőkről ugráljanak, inkább netes kihívásba kezdtek: ennek lényege hogy virtuális módon agyabugyálják el egymást. Az egészet egy francia kaszkadőrsuli, a Campus Univers Cascades kezdte el, több mint két perces, szórakoztató videójukban nemcsak kézzel-lábbal bunyóznak online, de laptoppal, bottal és kisgyerekkel (!) is egymásnak esnek.

A kihívás hamar szárnyra kélt a neten, a buliba pedig Hollywood is beszállt – ki más állt volna a tengerentúli muri élére, mint az egyik legismertebb női kaszkadőr, Zoë Bell, akit Tarantino Grindhouse – Halálbiztosa óta már a szakmán kívül is nagy ismertségnek örvend. Azonnal magával rántott egy rakás színésznőt is, így az egész egy hatalmas bitch fighttá alakult, többek között Florence Pugh, Drew Barrymore, Scarlett Johansson, Halle Berry és Margot Robbie részvételével.

A már addig is szórakoztató őrület akkor lépett új dimenzióba, amikor beszállt a stop-motion animációiról ismert Laika stúdió (Coraline és a titkos ajtó; Kubo és a varázshúrok) is. Videójukban korábbi karaktereik és egyéb animált lények - például egy tehéncsorda, vagy egy láthatatlan ember – pofozkodnak.

 

Figyelmébe ajánljuk