Álló ováció fogadta Johnny Deppet Cannes-ban

  • narancs.hu
  • 2023. május 17.

Mikrofilm

A rehabilitált sztár először érkezett francia mozi főszereplőjeként az európai filmfővárosba.

„Vannak emberek, akik azt hisznek, amit akarnak, de az igazság az igazság. Az elmúlt öt-hat évben a jelentős része mindannak, amit olvashattak, egy elképzelhetetlen, szörnyű kitaláció” - mondta Johnny Depp a 76. cannes-i fesztiválon a főszereplésével készült Jeanne du Barry című francia romantikus történelmi film sajtótájékoztatóján.

A Maiwenn rendezésében készült, a versailles-i kastélyban forgatott alkotásban Johnny Depp XV. Lajos francia királyt alakítja, franciául. A film versenyen kívüli világpremierje kedd este volt Cannes-ban.

A kosztümös film Johnny Depp nagy visszatérését is jelenti a filmvászonra, miután az elmúlt években elsősorban a volt feleségével, Amber Heard színésznővel folytatott bírósági ügyei miatt került a címlapokra. Bár az 59 éves amerikai filmsztárt nem ítélték el, és tagadta, hogy erőszakosan viselkedett volt feleségével, a vádak miatt amerikai filmekben nem kap szerepet. Arra a kérdésre, hogy még mindig úgy érzi-e, hogy Hollywood bojkottot hirdetett ellene, a sztár azt válaszolta: „nem, egyáltalán nem.” Majd hozzátette: „nem érzem, hogy bojkottálnának, mert nem is gondolok Hollywoodra.”

„Fura és különös korban élünk, amikor mindenki önmaga szeretne lenni, de közben képtelen rá” - vélekedett a színész. Elmondta, hogy az elmúlt éveket „egy rossz viccként” élte meg, például azt, amikor „megkérnek, hogy szállj ki egy filmből, csak azért, mert pletykák terjednek.”

 
Johnny Depp amerikai színész a Jeanne du Barry című filmje bemutatójára alkalmából tartott fotózáson a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2023. május 17-én.
Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier
 

 

Johnny Depp elmondta: nagyon büszke, hogy eljátszhatta a francia uralkodót, és nagyon bátornak nevezte a francia rendezőnőt, aki „egy Kentuckyból származó fickóra bízta XV. Lajos király” szerepét, és aki nagyon türelmes volt vele a forgatáson.

A Jeanne du Barry XV. Lajos francia király utolsó hivatalos szeretőjének életéről, felemelkedéséről és bukásáról szól, az egyszerű sorból származó kurtizán és az uralkodó őszinte szerelmére, illetve az udvar intrikáira koncentrálva.

Francia feminista szervezetek kedden tiltakozásukat fejezték ki amiatt, hogy legújabb filmje műsorra tűzésével a cannes-i fesztivál rehabilitálja a vitatott színészt. A Libération című napilapban pedig francia művészek emeltek szót az ellen, hogy a világ egyik legjelentősebb filmes találkozója „vörös szőnyegen fogad agresszorokat.”

A hat hétig tartó tárgyalás után született ítélet 2022 júniusban azt mondta ki, hogy Amber Heard a párkapcsolati erőszak áldozatairól írt újságcikkében megrágalmazta volt férjét, és kártérítést kell fizetnie.

Johnny Depp számos film alkotójaként felvonulhatott már a cannes-i fesztiválpalota vörös szőnyegén (Félelem és reszketés Las Vegasban, A Karib-tenger kalózai-széria, A halál ára), de most először érkezett egy francia film főszereplőjeként, amelyben franciául játszik. A polémia ellenére az amerikai filmszínészt a rajongók ünnepelve fogadták Cannes-ban, ő pedig hosszan osztogatott autogramot a világpremier előtt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.